Destress: Evening ritual

DSC08785

En lang dag med mange gjøremål går endelig mot slutten, men skuldrene er fortsatt høye. Det er på tide å innføre kveldsritualet som senker skuldrene, stresser deg ned og gir litt luksus i hverdagen.

Gjør noen yoga-øvelser

Det å gjøre yogaøvelser samtidig som du bruker pusteteknikker vil få hodet og kroppen til å synkronisere seg, og du vil føle at du slapper av. Det er ikke bare-bare å få til riktig pusteteknikk, men dette lærer du etterhvert. Det viktigste er å ikke la ting som telefonen distrahere deg. Vær i øyeblikket og gjør kroppen din godt.

Ta deg en varm dusj eller et deilig bad

Ro ned kroppen og gjør deg fresh med et deilig bad om du har, eller en varm dusj. Bruk bobler i badet eller gode produkter i dusjen, som gjør at du føler deg vel. Jeg vil anbefale å smøre inn kroppen med dusjoljen fra Rituals, da føler du deg fresh og ren uten å tørke ut huden.

Smør deg inn i gode produkter

Etter du har tørket deg smører du inn kroppen med favorittproduktene dine. Gjerne noe som lukter mildt og godt, og som for deg til å føle deg avslappet. Leave in-hårkur til håret er forresten et av de beste tipsene jeg kan gi. Du tilfører kuren til tuppene av håret når det er håndkletørket og lar det være i. Så enkelt kan det gjøres.

DSC08788

Lag deg en kopp grønn te

Grønn te er en antioksidant-bombe som hjelper kroppen med å holde seg frisk. Det sies også at grønn te reduserer risikoen for blant annet hjertesydom, kreft og lever- og nyreskader, og noen mener grønn te er bra for huden og tannhygienen.
Ps! Drikker du te på kvelden bør du alltid velge en variant uten koffein.

Skriv ned gjøremålene til neste dag

Skriv ned alle gjøremålene dine for neste dag. Ved å lage lister slipper du unna unødvendig stress, fordi du føler du har mer kontroll når det står svart på hvitt.

Sitt ned og ro ned

Sett deg ned med en god bok, serie eller film. La kroppen roe helt ned og kos deg. Ta deg en sjokoladebit om du vil ha, eller skjær opp litt frukt. La dette være din stund.

//

A long day with an endless to do-list are finally coming to an end, but you haven’t calmed down yet. It’s time to introduce this evening ritual to your weekday. This destress evening ritual will calm you down and give you a feeling of luxury in the every day.  

Do yoga

Doing  yoga while you concentrate on your breathing will get your mind and body in balance, og you will relax. It’s not easy to get the right breathing technique at first, but you will learn it eventually. The most important thing is to not get distracted by things like your phone. Be in the moment og do your body and mind well.
A good tip is to search for videos on YouTube to learn the right technique.

Take a hot shower or a bath 

Calm down and refresh with a bath if you have – or a hot shower. Use bubbles in the bath or use good products in the shower, it will make you feel good. I recommend the shower oil from Rituals, it will make you feel  and smell good without drying up your skin.

Apply good products 

After your bath or shower you should spoil your body with your favorite products – moisturizing cream, hair oil, night cream for your face etc. Use products with a gentle and relaxing scent – lavender for example. A leave in hair conditioning treatment is the best tip I can give! You apply it to your ends when you have towel dried your hair and just leave it. Simple as that! 

Make a cup of green tea 

Green tea is really good for you because it contains lots of antioxidants, which is good for your immune system. It is also said that green tea reduce the chance of getting cancer, heart diseases and kidney- and liver diseases. Some one even say it is good for your skin and dental health.
Ps! Choose one without caffeine. 

Write a to do list for the next day

To write lists calms you down because you feel like you have more control when it’s written down. No more unnecessary stress!

Sit down and relax

Sit down with a good book, series or a movie. Let your body calm down and enjoy yourself. Take a bite of chocolate if you want, or have some fruit. Let this be your time.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.