‘No knead bread’ breakfast buns with chia

DSC08966

Det er få ting som slår rykende ferske rundstykker om morgenen. Denne oppskriften fikk jeg av bestevenninnen min og jeg har elsket de siden første gang jeg smakte de! De er superkjekke, fordi de tar maks 30 minutter å lage – fra begynnelse til de er ferdig stekt. Du kan også enkelt fryse dem ned og varme dem i ovnen når du skulle ha lyst på. Oppskriften gir cirka 10-12 rundstykker.

Du trenger: 

3,5 dl grovt sammalt hvete
3,5 dl grovt finmalt hvete
3 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts sukker
En neve linfrø
En neve solsikkefrø
1 ss chiafrø
2 dl vann
2 dl havremelk, eller annen melk

2-3 ss sesamfrø

//

Few things are better than smoking fresh bread rolls in the morning. These are super smart, because they only take 30 minutes to make – from beginning till they’re done. You can easily freeze them and heat them up in the oven when you want it. This recipe gives about 10-12 rolls. 

You’ll need: 

3,5 dl wholemeal flour
3,5 dl finely ground wholemeal flour
3 teaspoons baking powder 
1 teaspoon salt
2 teaspoons sugar 
A fistful linseeds 
A fistful sunflower seeds
1 tablespoon chia seeds
2 dl water
2 dl oat milk, or other milk 
2-3 tablespoons sesame seeds

DSC08965

Slik gjør du det: 

Bland sammen alt det tørre, og tilsett deretter melk og vann til det blir en fin deig. Trill ut omtrent 10-12 rundstykker utifra hvor store eller små du vil ha de. Legg dem på et stekebrett og dryss sesamfrø over. Sett rundstykkene inn i ovnen. Disse rundstykkene trenger ikke å heves. Stek på 230 grader til de ser ferdige ut, cirka 15-20 minutter.

//

This is how you do it: 

Mix all the dry ingredients together, and then add the milk and water. Mix until it’s a nice dough. Make about 10-12 bread rolls depending on how big or small you want them. Put them on a baking tray and sprinkle the sesame seeds over them. Put the bread rolls in the oven – they don’t need to be raised. Bake them on 230 degreed celsius until they look done, about 15-20 minutes. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.