Sicily’s treasure: Taormina

DSC00348DSC00369DSC00375DSC00384DSC00407DSC00415DSC00430DSC00432

TAORMINA, SICILY, ITALY

Se for deg trange gater med gamle murbygg og vakker arkitektur på begge sider, som åpner seg opp til et torg med gamle kirker og utsikt over hele promonaden og havet. I alle gatene finner du motebutikker, lokale matvarebutikker, kunst og enda flere trange gater. Du ser kaffesjapper, restauranter og kiosker som selger hjemmelaget is på pinne. Det er til og med små lastebiler fulle av fersk frukt. Sola skinner gjennom bygningene og det kryr av blomster overalt. Litt lenger ned er det vakre parker med planter, trær og enda eldre bygninger – og det er utsikt over havet, så langt øyet kan se.

Bare en gondolbane- eller busstur ned fjellet finner du stranda og det turkise vannet. Det er mulig å booke en tur til Europas eneste aktive vulkan, Etna (sett utenom de vi finner på Island). Gudfaren ble spilt inn her også, i dette fantastiske italienske landskapet.

Det er byen Taormina på Sicilia jeg snakker om. Det er kanskje en av de fineste byene jeg har vært i noensinne. Byen er ganske liten, og ligger oppi fjellene, men den har mer å by på enn du først tror. Du må bare gå ned og opp og gjennom alle de trange gatene og trappene, selv om du ikke aner hvor de fører deg. Og når du er sliten kan du slappe av med en gelato og en cappuccino.

// 

Imagine narrow streets with brick buildings and beautiful architecture on both sides, that opens up to a big square with beautiful old churches and an amazing view over the ocean. In every street youl’ll find fashion boutiques, local food stores, art and even more narrow streets. There are coffee shops, restaurants and kiosks that sell homemade ice cream on a stick. You’ll even find small trucks full of fresh fruit. The sun is shining through the buildings and it’s flowers everywhere. Further down you’ll find beautiful parks with trees, plants and even older buildings – and it’s an endless view over the ocean.

Only a gondola or bus tour away is the beach and the turquoise water. It’s possible to book a trip to Europa’s only active volcano, Etna (except for the ones on Iceland). The God Father was shot here as well, in this beautiful Italian landscape. 

I’m talking about the city Taormina, on the island Sicily. It’s maybe one of the pretties cities I’ve ever been to. The city is pretty small and is located up in the mountains, but it got more to offer than you’ll think at first sight. You just have to walk up and down and through every narrow street and every long stair – even though you have no idea where you’ll end up. And when you are tired, you can just sit down with a gelato and a cappuccino.

2 thoughts on “Sicily’s treasure: Taormina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.