How to get more energy

Det er første februar, og februar er ofte måneden hvor vi lengter etter vår, men må holde ut med vinter enda litt lenger. Det, sammen med mørket, kulden og det grå været, kan virkelig tappe en for energi. Her er noen tips som forhåpentligvis kan få energinivået litt ovenpå igjen:

IMG_8399Drikke mye grønn te

Kaffe hjelper jo også, men jeg syns grønn te har en bedre effekt for å føle meg bedre! Grønn te har veldig mange helsefordeler, og er blant annet full av antioksidanter, er godt for fordøyelsen og forbedrer mentalt fokus og humør.

Gå turer

Det kan være tungt å trene i slike perioder, så da hjelper det å gå turer. Det er to fluer i en smekk – frisk luft og litt bevegelse! Å gå turer, spesielt i naturen, er for mange en form for terapi. Det kan ofte gjøre både hodet og kroppen lettere.

Spis næringsrik mat

I slitne perioder skriker ofte kroppen etter fet og karbohydrat-rik mat. Dessverre er det akkurat denne maten som gjør deg enda mer slapp, så prøv heller å få i deg næringsrik mat som fyller opp vitaminlagrene. Sett fokuset på å få i deg mer frukt, grønt og bæristedet for å tenke at du skal kutte ut noe.

Hør på glad-musikk

Lag deg en spilleliste proppfull av musikk som får deg til å smile eller til å ville danse. Hør på denne på morgenen for et lite kick!

Bruk tid på deg selv

Ta en ansiktsmaske, en hårkur eller fiks neglene dine. Se på film, ligg i sengen og hør musikk. Prøv å slappe av og nyyyt ditt eget selskap.

Snakk med folk som drar deg opp, er positive og får deg til å smile

Dette er det viktigste punktet. Å ha gode venninner på skolen eller ha et godt forhold med kolleger gjør det hundre ganger mer motiverende å komme seg opp og til jobb/skole! Også et positivt hjem og en positiv vennekrets gjør humøret mye bedre og øker energien.

//

It’s the first of February, and this is the month where we are longing for spring, but need to bear with the winter even a little longer. That, and the fact that it is dark, cold and grey outside, can drain you for energy. Here are some tips that hopefully can get your energy level a bit higher:

Drink green tea

Coffee helps too, but i feel like green tea have a better effect on making me feel good. Green tea have many health benefits, is propped with antioxidants, is good for the digestion system and enhance the mental focus and mood. 

Go for walks

It can be hard to train in periods like this, that’s why it is better to walk. Then you will get some fresh air and get some movement. To take a walk – especially in the nature – can be therapy for many. It can be good for both your head and body. 

Eat nutritious food 

In periods with low energy levels the body often scream for fat food with lots of carbs. Unfortunately that only make you more tired, so try instead to eat healthy food that will fill up your vitamin stock. Focus on eating more fruit, veggies and berries instead of cutting anything out. 

Listen to happy music

Make a playlist full of songs that make you smile and make you want to dance. Listen to this in the morning for a boost!

Take care of yourself

Take a facial mask, a hair mask or get your nails done. Watch a movie, lay in your bed and listen to music. Try to relax and enjoy your own company.

Talk to people who make you happy, are positive and make you smile

This is maybe the most important tip. To have good friends or colleagues will make it so much motivation to get up and get to school/work. A positive home and positive friends are important to get a good mood and increase the energy.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.