The packing tips everyone should know

DSC00415

Hva skal du?
Dette punktet høres jo ut som en selvfølge, men jeg mener såklart mer enn om du skal på badeferie eller ikke. Det er lurt å gjøre litt research om området du skal til før turen. Er det noen fine turer du kan gå, så du bør ha med joggesko? Kanskje du vil ha noen joggeturer om morningene også? Skal du være i en fin by og vil ha antrekk til en finere middag? Hvis du kun skal ligge på stranden og ved poolen trenger du kanskje ikke så mye annet enn noen få skift. Skal du på storbyferie kan det også være lurt å pakke minimalt, slik at du har plass til å shoppe.

Skriv liste!
Okei, så er jeg litt ekstra glad i lister da… Men jeg mener likevel at å skrive pakkeliste er ekstremt lurt. Det er så fort å glemme ting, og da gjerne noe av det viktigste. Har du husket alle type ladere? Kamera? Minnekort? Shampoo og balsam? Solkrem? Tamponger og tannbørste? Og ikke minst bankkort og pass?? Det meste kan kjøpes, men det er deilig å ha det på plass også.

Tenk antrekk og passende farger.
Når jeg pakker prøver jeg å tenke antrekk så langt det lar seg gjøre, men jeg tar alltid med litt ekstra. Da passer jeg på at jeg tar med farger som passer med de andre plaggene i kofferten.

Brett klærne ordentlig.
Ved å brette klærne på en ordenltig måte og legge de fint ned i koffterten unngår du at klærne blir stygge, i tillegg til at det sparer mye plass.

Ha alltid med et lite apotek.
Her snakker jeg fra litt for mange erfaringer. Det er veldig lurt å ha med seg et lite apotek i toalettmappen. Plaster, smertestillende, imodium for magen, salve mot kløe – sånne små ting som er lett å glemme, men fort kan komme til bruk. Det er dumt å måtte gå på apotek-jakt hvis skaden allerede har skjedd.

DSC00417

//

What are you going to do?
This may sound obvious, but of course I mean more than if you are going on a charter trip or not. It’s smart to do some research about the place you’re going before you go. Is there any nice hikes you can walk? In that case you should bring some good shoes. Or maybe you want to bring your workout shoes and workout in the morning? Are you traveling to a nice city so that you should bring an outfit to a nicer dinner? If you are only laying on the beach and by the pool maybe you don’t need to bring as much. And are you going on a city vacation it’s smart to pack as little as possible, then you can shop as much as you want!

Write a list!
Okay, so I looove lists… But I seriously mean that it is extremely smart to write them. It is so easy to forget something, og often you forget some of the most important things. Did you remember every charger? Your camera? Memory cars? Shampoo and conditioner? Sunscreen? Tampons and toothbrush? And what about your visa card and pass port?? Most things can be bought, but it’s really nice to have everything in order.

Think outfits and matching colors.
When I pack, I always try to think outfits – but I also always bring something extra. When I do I make sure that I pack matching colors, so that every piece in my suitcase fits together.

Fold your clothes.
By folding your clothes proper and lay them nicely in the suitcase you will avoid the clothes getting ugly and wrinkled, and at the same time spare a lot of space.

Always bring a little pharmacy.
I speak from a little too many experiences on this one. It is so clever to bring a little pharmacy in your toiletry. Bandage, pain killers, something for your stomach, ointment against itching – small things that are easy to forget, but that can be really useful. It’s unfortunate to go on a pharmacy-hunt if the damage is already done.

One thought on “The packing tips everyone should know

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.