This will give you a good day – every day!

201706251043451851_sbig

En god natts søvn

En god natts søvn er veldig viktig, det finnes sjeldent en bedre følelse enn å våkne uthvilt. Mitt aller beste tips er å ha en god døgnrytme, som du holder på uansett om det er hverdag, helg eller ferie. Et annet lite tips er å bruke sovemaske om du ikke får sove. Da blir det helt mørkt og du får verken ligget på telefonen eller sett rundt i rommet. Det funker hver gang for min del!

Start dagen med en næringsrik frokost

En god, næringsrik frokost og en kaffekopp eller tekopp gir deg drivstoff og energi for en god dag. Noen favorittfrokoster akkurat nå er blant annet avokadoshake, fullkornsmüsli med mandelmelk og banan, og grove rundstykker med peanøttsmør.

Tenk positivt!

En positiv tankegang er nok det aller viktigste punktet. Det går ut over både deg selv og andre om du går rundt med negativ energi og klager. Dette er det lurt å være bevisst over, vanligvis klager vi mer enn vi tror.

Vær produktiv

Har dere lagt merke til at man fort blir mer trøtt og sliten, og kanskje til og med litt deppa, om man ligger på sofaen en hel dag? Det er uten tvil deilig og veldig, veldig lov, men om det blir for mye av det så føles det fort litt kjipt. Men om man gjør noe produktivt, får litt mestringsfølelse eller en følelse av å gjøre noe fornuftig så blir man fort litt gladere! Det er i alle fall min erfaring.

Vær med mennesker som gjør deg glad

Det som gjør oss mest lykkelig av alt er jo kjærlighet og trygghet. Det får du om du snakker med og omgås med de menneskene du er glad i! Jeg vet i hvertfall at humøret mitt blir bedre med en gang jeg har en god samtale med en venninne eller familie♥

//

THIS WILL GIVE YOU A GOOD DAY – EVERYDAY

A good night sleep

Enough sleep is very important – there is rarely a better feeling than waking up feeling rested. My best tip is to have a good circadian rhythm that you keep the whole week – even in the weekends and holidays. If you have problem sleeping early you can use a sleep mask. It will get entirely dark and you can look at your phone or around in the room. It works every time for me! 

Start your day with a good breakfast

A nice, nutritious breakfast and a cup of coffee or tea gives you the energy you need to have a good day. Some nutritious breakfasts are for example avocado shake, wholegrain müsli with almond milk and banana/berries, and dark bread with peanut butter. 

Think positive! 

A positive mind is probably most important. It will affect you and everyone around you if you walk around with a negative energy and complains. It’s a good idea to be aware of how much you are complaining, because we are usually complaining a lot more than we think.

Be productive 

Have you noticed that you easily get tired and even a bit depressed by laying on the sofa a whole day? It is, without a doubt, very okay to have a day or two on the sofa, but if you do it too much it will probably feel a bit sad. If you on the other hand to something productive you will get a sense of achievement and the feeling that you are doing something reasonable will make you happier. That is at least my experience. 

Be with people who make you happy 

The thing that makes us people most happy is love and safety. That you will get if you talk to and surround yourself with the people you love. I know that my mood gets better right away when I have a good conversation with a friend or family member. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.