Fire strategier for en produktiv uke

201706251907528609_sbig

Bruk en planleggingsbok og skriv ‘to do’-lister

Planlegg uken din, slik at du har kontroll på alle gjøremål, møter, tidsfrister og sosiale hendelser. På den måten er det lettere å disponere hver dag. Hver dag bør du også skrive ned en liste over gjøremålene for dagen, slik at du kan ta fatt på en ting av gangen og jobbe deg nedover listen på en systematisk og organisert måte. Da blir du mer effektiv enn om du surrer og jobber med tre ting av gangen.

Skriv ned de viktigste gjøremålene for uken

Av og til strekker ikke tiden til, og du må prioritere hva som er viktigst. Derfor bør du hver uke skrive ned de aller viktigste gjøremålene for uken, slik at du er sikker på at du får gjort unna det viktigste.

Øk effektiviteten utover dagen

Morgenen setter ofte standarden for hvordan resten av dagen vil bli. Det er noe som på engelsk heter å «steamroll your day», noe som betyr at du starter dagen rolig og øker effektiviteten utover dagen. La meg sette et eksempel: Alarmen ringer, du står opp, nyter en kopp kaffe mens du oppdaterer deg på nyheter og sosiale medier, så lager du deg en næringsrik frokost og fikser deg. Når du starter på arbeidsdagen begynner du med små oppgaver som ikke er så krevende, og etterhvert tar du fatt på de mer krevende oppgavene og setter opp giret et par hakk.

Det er nok mange som jobber mer effektivt litt utover dagen, derfor er denne metoden perfekt!

Sett en tidsfrist

Det er så viktig å gi seg selv tidsfrister. Om du ikke har en tidsfrist å jobbe mot, vil du mest sannsynlig jobbe svært ineffektivt i forhold til om du hadde hatt en frist. Dette punktet er spesielt viktig dersom du jobber selvstendig!

201706251908147671_sbig

Del dine tanker i kommentarfeltet