Fem ting du ikke bør kaste bort livet på

IMG_2066

Uten å høres alt for pedagogisk ut, så er livet en lang læringsprosess. Du går gjennom så mange forskjellige faser, hvor alle gir ny lærdom og visdom. I løpet av fasene er det mange år med ulike usikkerheter og utfordringer, men etter hvert lærer du også hva som er unødvendige energityver og hva som er verdt å reflektere litt over. Under er en liste over ting du ikke bør bruke livet til å tenke så mye på. Ikke bare er disse unødvendige energityver, men de får deg til å føle deg unødvendig dårlig

Å sammenligne deg selv med andre
Se heller din egen unikhet og verdi. Alle er forskjellige og det er akkurat det som er hver og en sin største styrke. Fokuser på dine egne styrke og jobb heller mot å oppnå de tingene du beundrer hos andre.

Å undervurdere deg selv
Det er alt for lett å snakke seg selv ned. Du får til mer enn du tror. Ta et steg tilbake og se på livet ditt, alt du har fått til og oppnådd. Du kan mest sannsynlig være ganske stolt av deg selv.

Å prøve og tilfredsstille alle
Er det én ting alle bør lære seg er det at det er umulig å tilfredsstille alle. Bruk energien din på å gjøre deg selv og de du er glad i tilfreds. Så kan du alltids gi litt ekstra, men du skal ikke miste nattesøvn over at ikke alle er enig med deg.

Å prøve og få alle til å like deg
Alle kan ikke gå overens, fordi folk er så forskjellige. Ikke jobb livet av deg for at alle skal like deg, for det vil neppe skje uansett. Innse at du kommer bedre overens med alle, fortsett å være et godt og snilt menneske og fokuser på de menneskene du liker og som liker deg.

Å sladre eller snakke ned andre
Å bruke tid på å snakke ned andre er oppskriften på å bringe negativitet inn i sitt eget liv. Det samme gjelder sladring. Tenk over hvordan du ville følt det om du stod på motsatt side – at noen andre sladret om deg. Det føles ikke spesielt bra. Hvorfor skal du bruke din tid på å snakke om noe som ikke angår deg? Prøv heller å dra andre opp, snakk om andres oppnåelser og meld deg ut av samtaler hvor andre blir snakket stygt om.

Del dine tanker i kommentarfeltet