Slik organiserer du garderoben

Har du noen gang kjent på følelsen av å ha et stappfullt garderobeskap, men aldri ha noe å ha på deg? Det er et kjent dilemma. Garderoben trenger en detox fra tid til annen, av tre viktige grunner: (1) du får ut alt du ikke lenger bruker, (2) du får plass til noe nytt og (3) du finner frem igjen glemte skatter.

Ta alt ut fra skuffene og skapene

Det første en må gjøre er faktisk å ta ut alt fra skuffer og skap. Det blir et livlig kaos, men det er nødvendig. Du trenger selvsagt ikke ta alt på en gang, det kan være lurt å ta kategori for kategori. Start for eksempel med bukser, shorts og skjørt, før du tar for deg topper og t-skjorter og deretter tar gensere, kjoler, treningstøy, undertøy osv …

Still deg spørsmålet: Kommer jeg virkelig til å bruke dette?

Når alt er ute skal du gå gjennom hvert eneste plagg, og tenke «kommer jeg virkelig til å bruke dette?». Klærne legger du i tre bunker: det du skal ha, det du ikke skal ha og det du er i tvil om. Det er viktig å være litt streng med deg selv på dette punktet, det er bare klær og mest sannsynlig ikke noe du kommer til å savne veldig mye dersom du valgte å gi det bort.

Brett, rydd og organiser

Klærne du skal ha og klærne du skal gi bort skal fint brettes sammen. Klærne du skal beholde bretter du fint sammen og legger det strategisk i skapet eller skuffen. Jeg sier strategisk fordi det er et par ting å huske på: det skal ta minst mulig plass og det skal være lett å finne frem.

Kjoler, skjorter, bluser og lignende bør henges på henger. Jeg vil anbefale å kjøpe et eller to klesstativ, på den måten kan du vise frem dine favorittklær, samtidig som du holder du rynke-frie og det gir det lille ekstra i rommet.

Gå gjennom «i tvil»-bunken

Gå gjennom klærne du er i tvil om en gang til. Er du fortsatt veldig i tvil om noen plagg kan du pakke dem bort for en stund. Savner du dem ikke etter for eksempel to måneder gir du dem bort. Klærne du ikke vil ha legger du i en eske eller pose, og gjør det klart til å gi bort til for eksempel Fretex.

Og så til det vanskelige …

Når du kjøper nye klær skal disse brettes fint sammen og plasseres på sin plass. Det samme skal klær som kommer fra vask. Det vanskeligste – men kanskje viktigste – punktet er å holde garderoben ryddig og organisert i ettertid.

Del dine tanker i kommentarfeltet