How to handle stress

DSC09711

Jeg regner med det er flere enn meg som er en litt over gjennomsnittet stresset person. Fortvil ikke, det finnes flere gode metoder for å roe ned.

1. Det er to ting vi stresser over: ting vi ikke kan gjøre noe med og ting vi kan gjøre noe med. Så da er steg én å finne ut av om dette er noe som kan gjøres noe med eller ikke. Og kan det det? Da gjør du noe med det, da. Enkelt og greit. Og er det ikke noe som står i din makt, så er det kanskje ikke verdt å stresse så mye over? Det er uansett ingen ting du kan gjøre.

2. Yoga og pusteteknikker gir hodet kontakt med kroppen, og du blir avslappet og stresser ned. Så lenge du klarer å fokusere på pusten og bruke riktig teknikk vil du fort glemme alt du stresser over, og du vil få kontakt med deg selv – uansett hvor rart du enn synes det høres ut.

3. Skriv lister. Det å skrive lister over ting du trenger å gjøre eller å skrive ned de tankene du har vil gjøre at du føler du har mer kontroll. I hodet kan tankene svirre rundt og bli et stort kaos, men får du det ned svart på hvitt vil det fort føles mye mer overkommerlig.

4. Få ting er så terapautisk som å gå ute i naturen. Å gå en tur i en park eller skog – enten alene, med musikk i øret eller med en venn (tobent eller firbent) – er en fin måte å få roet ned tankene. Litt fysisk aktivitet er også veldig godt for både hodet og kroppen når alt føles stressende.

//

I bet there are several of you who gets as stressed out as I do. Luckily there are good methods to calm down and get rid of the stress. 

1. Stress can be categorized in two categories: things we can do something about and things we can not do anything about. Step one is to figure out in which category your stress can be placed. Can you do something about it? Great! Than get to it, then. If not, maybe you shouldn’t really stress about it at all? It’s not in your power to do anything about it anyway. 

2. Yoga and breathing techniques will give you contact with your mind and body, and you will de-stress and become relaxed. As long as you focus on your breath and use the right technique it will help you get control over your own mind. Believe it or not. 

3. Write lists. When you write down everything you need to get done it will seem more manageable and you will feel like you are in control. 

4. Few things are better for our minds and souls than nature and fresh air. Take a walk or a run, either alone, with a friend or with your dog. To be active is just as good for your mind as your body. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.