Beetroot salad with chevre cheese and caramelized walnuts

DSC09210

Denne salaten … Den er rågod!

Du trenger:

Salatblader etter din preferanse
Beter (rødbeter, polkabeter, hvite beter osv.)
Rosenkål
Reddik
Purre
Fiken
Bacon
Valnøtter
Chevre
Sukker/brunt sukker/honning, til karamellisering
Egg, melk og griljermel, til paneringen av osten

// This salad … It is SO good! 

You’ll need:

Salad of your choice
Beets in different colors
Brussels sprouts
Radish
Leek
Figs
Bacon
Walnuts
Chevre Cheese
Suger/brown sugar/honey, to caramelize the nuts
Egg, milk and breadcrumbs, to frying the cheese

DSC09223

Slik gjør du det:

Karamelliser valnøttene ved å varme de opp i en kjele sammen med sukker – brunt eller hvitt – eller honning. Legg de deretter på et stekebrett med bakepapir til avkjøling. Vask salaten, kutt betene og rosenkålene i terninger, og kutt resten av grønnsakene og fikenene i biter eller skiver. Betene skal bakes i ovnen til de er møre. Skjær baconet i små terninger og stek dem – legg dem deretter på et kjøkkenpapir for å tørke av fettet. La fettet fra baconet ligge i pannen, og stek rosenkålen godt i fettet. Bland egg og melk, og dypp chevren i blandingen og så i griljermelet før du steker det i en ren panne. Dander salaten på en tallerken og nyt!

// This is how you do it:

Caramelize the walnuts by heating them up in a pot with sugar – white or brown – or honey. Put them on a baking tray with baking paper to chill. Wash the salad, cut the beets and brussels sprouts in squares and cut rest of the vegetables and figs into slices or pieces. Bake the beets in the oven until they’re tender. Cut the bacon in small pieces and fry them – put them on a papertowel to dry of the fat. Let the fat in the frying pan be, and fry the brussels sprout in it. Mix egg and milk together and dip the cheese in the mix and then in the breadcrumbs before you fry it in a clean frying pan. Lay all the components nicely on a plate and enjoy your delicious salad!

One thought on “Beetroot salad with chevre cheese and caramelized walnuts

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.