6 reasons why you should visit Marrakech

Alle fargene og mønstrene // All the colors and patterns
Marrakech byr på alle mulige farger og mønstre. Du finner det på fliser, møbler, interiør, sjal, sko, bygninger og mer. Det er en perfekt by for deg som er opptatt av mote og interiør.

Marrakech offers every color and pattern there is. You’ll find it on tiles, furniture, interior, scarfs, shoes, buildings and more. It’s a perfect city for you who is interested in fashion and interior – which leads me over to the next point. 

IMG_0358

En ny kultur // A new culture
Marokko er et muslimsk land, og de lever på en ganske annerledes måte enn oss i Norden. Det gjelder alt fra hvordan de arbeider, til kvinnesyn, til mat, musikk og alkohol. For eksempel bør man respektere kulturen deres ved å ikke kle seg for utfordrene, og det er få steder som selger alkohol. Du finner heller ikke mat av svin noe sted.

Morocco is a Muslim country, and they live quite different from us in north. That applies to everything from how they work, to their view of women, to food, music and alcohol. For example, you should respect their culture by dress appropriate, and few places sell alcohol. You won’t find food of pork either. 

 

Alt det fine interiøret og moten // All the nice interior and fashion
Byen er kjent for sitt fine interiør, deriblant vakre lamper, tepper og vaser. Det finnes så mye vakkert å velge i, og det er vanskelig å ikke pakke kofferten full av nydelig interiør. Marrakech er også en by som gjennom tidene har inspirert moten mye. YSL-muséet åpnet i Marrakech til minne for Yves Saint Laurent og byen som inspirerte han så mye. Ikke nok med det, byen har fargefestivaler hvor arbeidere fra Atlas-fjellene kommer med ull til Marrakech, og farger det i alle mulige farger. Det er verdt å sjekke ut hvordan det du kjøper faktisk får sin farge.

The city is known for its interior, including beautiful lamps, carpets and vases – to name something. It is so much beautiful to choose between, and it’s hard not to pack the suitcase with gorgeous interior. Marrakech is also a city that through times has inspired fashion a lot. The YSL-museum opened in Marrakech to honor the designer Yves Saint Laurent and the city that inspired him so much. If that weren’t enough, workers from the Atlas mountains are bringing fresh wool to the city, where it get colored in every possible color. It’s worth checking out how the things you buy actually get’s made. 

IMG_0351

Maten // The food
Helt nypresset appelsinjuice, myntete, marrokanske pannekakene, pastilla, tagine… You name it! Dette landet kan mat, og det er et must å teste ut alt sammen når du først er der.

Totally freshly squeezed orange juice, mint tea, Moroccan panecakes, pastilla, tagine… You name it! This country know their food, and it’s a must to try it all out when you’re there.

 

Alt det kule som er verdt å sjekke ut i nærheten // All the cool stuff worth checking out nearby
Marokko har ikke kun Marrakech å by på. Rett i nærheten av hovedstaden finner du blant annet Atlas-fjellene og Sahara-ørkenen – som begge er verdt å sjekke ut. Er du mer interessert i havet kan du på den andre siden reise et par timer til kysten for å surfe og ligge på stranda.

Morocco has much more to offer than Marrakech. Near by the capital you’ll find the Atlas mountaint and the Sahara dessert – both worth checking out. If you’re more interested in the ocean, you can travel a couple of hours to the coast where you can surf and relax on the beach.

IMG_0330

Solnedgangene // The sunsets
Å se solnedgangen over Marrakech fra en rooftop er verdt turen alene. Hele byen blir rosa og alle farger blir forsterket. Det er et magisk syn. Nyt solnedgangen fra en av byens mange rooftops med en virgin mojito (det er de beste du har smakt!).

To watch the sunset over Marrakech fra a rooftop is worth the trip alone. The whole city turns pink, and every color gets strengthened. It’s a magical sight. Enjoy the sunset from one of the city’s many rooftops with a virgin mojito (it’s the best you’ll ever taste!)

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.