Travel outfit: Things you should consider

Jeg har tidligere skrevet om pakketipsene alle bør kunne, som du kan lese om her.

De fleste har nok opplevd å kle seg feil til en lang reise – med en bukse som er for trang i livet, vond å sitte i eller en skjorte som gjør overkroppen klam. For å ha en komfortabel reise kreves de rette klærne. Men det betyr ikke at du ikke kan se stilig ut!

Løst og komfortabelt

Først og fremst: Alt handler om komfort. Derfor bør du alltid velge klær som sitter løst og underdelene bør være i et materiale med stretch. I tillegg blir man ofte trøtt på reise, og i kombinasjon med den (vanligvis) kjølige luften ombord på fly, blir det fort kaldt og det er lurt å kle seg så du slipper å fryse.

Hår og sminke

Hår og sminke er det også lurt å ta hensyn til. Det beste er å reise med minimalt av sminke, slik at du enkelt kan freshe deg opp. Dropp øyesminken, så slipper du dryssende maskara og svarte ringer under øynene etter en lur. Når det kommer til håret er det beste å la det henge løst eller ha det i en flette. Da slipper du såre hårsekker og øm hodebunn, samtidig som du på behagelig vis kan lene hode inntil stoler og vegger i alle kanter. Et godt tips: Ta med en tangle teezer eller liten hårbørste i vesken, så kan du gre gjennom håret når det trengs.

Sko med plass

Vi må ikke glemme skoene. Det er to ting som gjelder: De må være behagelige å gå med (du skal tross alt traske en del rundt) og de må være enkle og ta av og på (det verste er når du må slite med å få på skoene etter en lang flytur). Husk at føttene gjerne hovner opp etter mange timer i lufta, så det er greit å ha sko med litt plass i.

Uten dill

Det er lurt å kle seg så enkelt som mulig når man skal ut på reise. Dropp smykker, klokker, belter og diverse om du vil gjøre det enkelt for deg selv. Det meste av dette må av i sikkerhetskontrollen – ofte høyhelte sko og. Derfor sparer du tid om du dropper dette fra start.

Her får du tre antrekk som er perfekte for en behagelig – men stilig – reise. // Here are three outfits that are perfect for a comfortable – but still stylish – journey.

Nylig oppdatert

Pink sweater HERE, black trousers HERE, pink shoes HERE, blue sweater HERE, skirt HERE, green shoes HERE, white linen shirt HERE, blue pants HERE, black shoes HERE (these are not adlinks)

//

THIS IS HOW YOU DRESS FOR TRAVEL

I have earlier written about the packing tips everyone should know, which you can read here.

Most people have experienced to dress wrongly for a long journey – with too tight trousers or a shirt that makes you sweat. To have a comfortable travel you need to dress right. But that doesn’t mean you can’t look stylish! 

Loose and comfortable

First of all: It’s all about comfort. Therefore your should always choose loose clothes and your trousers, shorts or skirt should be in a stretchy material. In addition, travel can make you tired and in combination with the (usually) cold air on the plane, it easily gets cold. So make sure you dress warm enough. 

Hair and makeup

It’s a good idea to take consideration with the hair and makeup as well. It is better to travel with light makeup so that you easily can freshen up. Forget the eye makeup, then you don’t have to worry about getting black around your eyes after a nap. When it comes to the hair it’s better to have it loose or in a braid. Then you won’t get sore hair follicles and scalp. In addition, you can lean against chairs and walls with no trouble. A good tip: Have a tangle teezer or a small hair brush in your purse so that you can brush your hair when necessary. 

Big enough shoes

We can’t forget about the shoes. Two things count: They must be comfortabel (you will walk a lot) and they have to be easy to take on and off (you don’t want to have trouble getting them on after a long flight). Remember that the feet often gets a bit swollen after many hours on a plane, so make sure there’s enough room in them.

Drop the extra 

It’s smart to dress as simple as possible when you’re traveling. Drop the jewelries, clocks, belts and so on if you want to make it easy for yourself. Most of these things have to be taking of through security at the airport – often high heels too. You will spare time if you just drop all these things in the first place.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.