Hikes på Oahu, Hawaii: Dette er de beste turene rundt Honolulu

Koko Head

Det vulkanske landskapet på de Hawaiianske øyene har ført til en hel haug av fantastiske turer – eller «hikes» som jeg foretrekker å si. Akkurat «hikes» synes jeg beskriver turene på Hawai’i bedre enn ordet «tur». For det er liksom hverken en typisk tur eller topptur.

Vel, uansett hva du velger å kalle det, her kan du gå gjennom frodig regnskog og bambusskoger til fjelltopper og bortgjemte fossefall. Naturen i Hawai’i er tropisk, eksotisk og spektakulær, og i tillegg trenger du ikke bekymre deg for hverken slanger eller farlige edderkopper.

Farlige dyr eller ei, det er uansett noen ting du alltid må huske når du skal på tur i Hawai’i: De aller fleste av turene er gjørmete og glatte, så sørg for å ha gode sko, gjerne vannsko om du har. Hawai’i er varmt, og du kommer til å svette selv på korte turer, så husk alltid å ha med masse vann. Sjekk også om turen du vil gå er lovlig eller ei. Det er flere som er ulovlige, og velger du å gå dem likevel bør du planlegge litt på forhånd.

Det er vanskelig å velge en favoritt-hike fra O’ahu, fordi det finnes så mange utrolige. Men jeg har listet opp seks av mine favoritter. Disse tilbyr litt av alt, slik at du slipper gå samme type tur om igjen, dersom du kun rekker å gå et utvalg. Uansett hvilken tur du velger å gå vil du neppe bli skuffet!

Stairway to Heaven (Haikuu Stairs)
Denne hiken er ulovlig, og du kan få en ordentlig stor bot, men jeg mener det fortsatt er verdt det. Du må gå opp 4000 trappetripp, og det er bratt hele veien. Før du når toppen går du forbi to resteplasser, hvor du kan ta pause, drikke litt vann, fylle opp med litt energi og nyte utsikten. Sørg for å ha med noe snacks eller mat som får opp energien på veien. Proteinbar, sjokolade eller nøtter er gode forslag. Og ha med MYE vann. Du får mulighet til å ta dritkule bilder på denne turen, selv om det ofte er overskyet på toppen. Både utsikten og mestringsfølelsen gjør at denne turen er verdt det. Er du redd for å få bot kan du gå bakveien, men den tar lenger tid og er skummel om det har regnet og er vått. Ps! Vaktene kan ikke gi deg bot, kun politiet. Så det er bare å gå forbi vaktene.

Lanikai Pillbox (til soloppgang)
Lanikai Pillbox er ikke en vanskelig hike. Det tar rundt 20 minutter å gå til toppen, noe som er perfekt for en morgentur. Fra toppen har du perfekt utsikt mot horisonten, hvor solen står opp fra havet. Turen er superfin uansett når på dagen du velger å gå den, men jeg vil sterkt anbefale å gå den til soloppgang. Du får nydelig utsikt over Lanikai og Kailua, med de hvite strendene og asurblå havet. Denne turen er på østsiden av øya.

Kalihi Ice Ponds
Etter kun en 15-minutters gåtur kommer du til Kahili Ice Ponds. Det er et lite, men vakkert fossefall i fine omgivelser. Du kan hoppe fra midten av fossefallet eller fra klippene på siden. Vannet er kaldt, det er slik den har fått navnet, men for oss nordmenn virker det ikke så ille. Hiken er ulovlig, men utrolig fin. Her får du flotte bilder.

Pink Pillbox (til solnedgang)
Vil du ha en like fin utsikt over solnedgangen, må du til vestsiden av øya. Solnedgangen er vakker fra en av strendene, men kanskje på sitt beste fra Pink Pillbox, en 20-minutters hike opp til to pillboxer som har førsterads seter til solnedgangen.

Ka’au Crater
Dette er en lang hike. Vi brukte rundt seks timer tur-retur, med lunsjpause. Turen tar deg gjennom regnskog, bambusskog, over elver og forbi tre fossefall. Det siste fossefallet må du klatre opp. Når du kommer til toppen har du utsikt over Honolulu på den ene siden og over et stort krater på den andre. Du kan gå rundt hele krateret om du vil, men det vil ta lang tid. Denne hiken kan være både vanskelig og farlig, så sørg for å ha gode sko, nok mat og drikke og ikke gå alene. Dette er heller ikke en hike du bør gå om det har regnet.

Waimano Falls
Hvis du er gira på å leke Tarzan er denne hiken perfekt! Det som gjør denne turen annerledes enn andre, er at du går nedover på vei til fossefallet og oppover på vei tilbake. Waimano Falls har to fossefall med kulper og et tau du kan slenge deg i. Dette er et sted du kan ta med piknikkurv og vennegjengen og ha det gøy i flere timer.

Jeg kan faktisk ikke avslutte denne artikkelen uten å nevne navnene på noen turer til: Koko Head til soloppgang, Three Peaks, Makapu’u Lighthouse Trail/Pillboxes/Tide Pool, Kuli’ou’ou Ridge Trail, Lulumahu Falls, Hamama Falls.

2 kommentarer om “Hikes på Oahu, Hawaii: Dette er de beste turene rundt Honolulu

Del dine tanker i kommentarfeltet