De beste strendene på Oahu, Hawaii

Fort DeRussy

Waikiki

Fort DeRussy Beach
Midt i Waikiki finner du Waikiki beach, men selv foretrekker jeg Fort DeRussy, som også ligger i Waikiki. Det er større plass og færre mennesker. Hilton Resort ligger like ved, og her kan du blant annet leie paddle board, kjøpe mat og drikke og gå på restaurant. Det er også toalett rett ved stranda. Går du litt lenger mot Waikiki er det også en park du kan ligge i, om du ikke er så glad i å ligge på sand. Ved parken finner du sandvolleyballbane og det er flere restauranter/kaféer i nærheten.

Diamond Head
Denne stranden ligger like nedenfor Diamond Head Hiking Trail, et lite stykke utenfor Waikiki. Her er det svært få mennesker, men veldig idyllisk om du går på riktig sted – bare se på bildet under. Noe av stranden virker skitten og vannet er ikke det beste å bade i, men du har også innblikk til villaene som ligger rett ved stranden og enkelte steder er sanden renere. Her kan du også surfe.

Diamond Head

East Side

Lanikai Beach
På østsiden av øya er det Lanikai som er den fineste stranden. Her får du den hviteste sanden og det blåeste vannet. Det er også et hyggelig strøk med flere fine hus rundt og fjellene i bakgrunnen. Stranden er langgrunn og vannet ofte rolig. Passer veldig fint om du har med små barn for eksempel.

Waimanalo Beach
Ønsker du derimot færre turister og mennesker kan du dra til Waimanalo Beach. Her er det få turister, men en del lokale. Det er større bølger og mer sjø på Waimanalo, men en fin strand om du ønsker å være litt mer for deg selv.

Ko Olina Beach Park

North Shore

Waimea Bay Beach Park
Waimea er stranden du drar til på North Shore om du ønsker en morsom dag med venner. Her kan du hoppe fra klippene, leke i bølgene, spille volleyball og chille i solen.

Sharks Cove
Sharks Cove er stedet om du ønsker en full dag på stranden. Den ligger rett ved både en butikk og en haug food trucks. I tillegg er det masse fint å se i vannet, så husk snorkleutstyret! Du kan også svømme inn til grotten «Blue Room». Er du en god svømmer kan du svømme i tunnelen under vann, men du kan også gå dit fra vannet. Bare ta med et par vannsko eller lignende, berget er vondt å trå på.

Makua Beach

West Side

Makua Beach
På Makua beach kan du snorkle i evigheter for å se på alle fiskene og skilpaddene. Er du heldig får du også sett delfiner lenger ute. Stranden i seg selv er veldig fin, omringet av høye og frodige fjell.

Yokohama Bay
Yokohama er ganske lik Makua. Bølgene her er kanskje enda større og sterkere, og vannet blir fort dypt. Dette er den innerste stranden på vestsiden, og du kan gå ut til det vestligste punktet på øyen i Ka’ena Point State Park.

Ko’Olina Beach Park
Ko’Olina Beach Park ligger rett ved de store resortene i Ko’Olina, og er en slags lagune. Her er det veldig barnevennlig, vannet er grunt og varmt. Det som er den virkelige skatten ved dette stedet er solnedgangene. Du får like fantastisk solnedgang på Yokohama og Makua også.

En kommentar om “De beste strendene på Oahu, Hawaii

Del dine tanker i kommentarfeltet