Slik er du en god vertinne

Selv om det som regel er hyggelig, kan det også være stressende å være vertinne. Heldigvis er det ikke så mye som skal til for å sørge for en vellykket kveld for både deg selv og gjestene. Først og fremst: Pust dypt tre ganger og legg vekk stresset. Og så kan du tenke over hva du selv seter pris på hos en vertinne. Deretter kan du følge disse tipsene:

Sørg for at alle føler seg komfortable
Ønsk alle gjestene dine velkommen når de kommer, presenter ukjente for hverandre og sørg for at alle har et sted å sitte eller stå komfortabelt så de kan mingle og bli kjent med hverandre. Hvis du holder et middagsselskap bør du plassere alle så de har noen de kjenner rundt seg, men også slik at det er enkelt for alle å bli kjent og holde samtaler sammen.

Server velkomstdrinker til gjestene
Det er alltid hyggelig å servere en liten drink til gjestene når de kommer. I tillegg er det behagelig å ha et glass å holde i når du ankommer et nytt sted som gjest. Det trenger ikke være vanskelig i det hele tatt, et glass musserende er helt perfekt. Vil du imponere litt ekstra kan du alltids lage din egen signaturdrink.

Tilby gjestene noe å spise
Det trenger ikke være mer enn potetgull eller frukt, men du bør alltid ha noe på bordet. Vil du servere noe mer enn dette, men samtidig noe enkelt, kan du sette frem til enkel fingermat. For eksempel foccacia, grønnsaker og dip, kyllingspyd med peanøttsaus eller sushi. 

Arranger aktiviteter som passer til anledningen
Er det en fest? Da kan du kanskje sette i gang en morsom drikkelek. Hvis gjestene dine ikke kjenner hverandre så godt kan du sette i gang en lek eller et spill hvor de får mulighet til å bli bedre kjent. I mer formelle anledninger kan det passe seg fint med quiz, og om sommeren er få ting morsommere enn stafetter og konkurranser utendørs.

Legg bort stresset og ha det gøy
Det viktigste for å være en god vertinne er å kose seg og ha det gøy. Humøret ditt som vertinne vil smitte over til gjestene. Legg vekk stresset og ikke bekymre deg for at alt skal være perfekt. Bare slapp av og ha det gøy med vennene dine.

Del dine tanker i kommentarfeltet