Spicy gulrotsuppe med chia og nan

DSC09967

Denne suppen er rett og slett rågod. Kan du tenke deg noe bedre enn en varmende suppe med indiske smaker på en kjølig høstkveld? Oppskriften under holder til to porsjoner. Lag gjerne en større porsjon, slik at du kan fryse ned restene. Den smaker like godt når den blir varmet opp igjen.

Dette trenger du:

7 mellomstore gulrøtter
0,5 gul løk
0,5 sjalottløk
1 cm ingefær
2 fedd hvitløk
1 boks (400 gram) lett kokosmelk
Cirka 2 dl vann
1 grønnsaksbuljong
1 stor, toppet ts red curry paste
Chiafrø (kan sløyfes)

Slik gjør du det: 

Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og skjær gulrøttene i små skiver (mindre skiver gir kortere koketid). Stek løk, hvitløk og ingefær i en kjele med olje. Stek til gyllent og tilsett curry pasten. Bland godt og tilsett gulrøttene og kokosmelken. Rør til curry pasten har løsnet opp. Tilsett grønnsaksbuljongen og vann. La det småkoke til gulrøttene er møre og kjør deretter blandingen i en food processor til alle biter er borte. Smør litt smør eller olivenolje på nanbrødet, og stek i ovnen.
Topp suppen med chiafrø og server med nanbrødet.

Bon appétit!

En kommentar om “Spicy gulrotsuppe med chia og nan

Del dine tanker i kommentarfeltet