Kule damer med Karoline Smådal

Alle foto: Privat

I en alder av 23 år har Karoline Smådal vært Country Manager på Nord-Europas største bloggplattform, Nouw, og kapret drømmejobben som PR-konsulent hos This is PR, hvor hun har jobbet det siste året. Denne jenta er ikke fornøyd før hun når målene sine og hun jakter alltid etter det neste – enten det er stort eller smått.

«Jeg tror det er viktig å alltid tenke at du kan bli en bedre versjon av deg selv, samtidig som det viktig å være ydmyk.»

Karriere er Karolines liv. Hun har nemlig alltid visst at hun skulle få en karriere innen mote, og at hun måtte jobbe ordentlig hardt for å bli suksessfull. Og det er akkurat dette hun gjør hver eneste dag.

Hva er bakgrunnen din?
Jeg studerte et semester med moteledelse i New York, før jeg flyttet til Oslo, hvor jeg tok et år med «Creativity, Innovation og Business Development». Nå gjennomfører jeg det siste året av bachelorgraden min i PR ved siden av jobb.

Jeg jobbet som selger hos Høyer i Oslo før jeg ble Country Manager for Nouw. Etter mer enn et år med sjonglering mellom en fulltidsjobb og fulltidsstudier, bestemte jeg meg for å fokusere på jobb og tok et år pause fra bachelorgraden. Nå er jeg tilbake i studenttilværelsen, samtidig som jeg jobber som PR-konsulent hos This is PR, hvor jeg lager strategier, samt bygger relasjoner og merkevarer.

Hvordan startet du dagen din i dag?
Jeg sminket meg som normalt, fant noen klær i skapet (jeg planlegger aldri hva jeg skal ha på meg på forhånd), og kjøpte min vanlige dobbel-latte på Kaffebrenneriet på vei til jobb (ja, jeg er dessverre en av dem, og ja, det er en veldig dyr uvane). Da jeg kom på jobb leste jeg mailen min mens jeg drakk kaffe.

Hvor og når føler du deg mest inspirert?
Jeg blir veldig inspirert av folkene jeg jobber med. Bare av måten de er på, men også den positive energien vi har på kontoret. Jeg blir også inspirert når jeg reiser, og jeg elsker storbyferier hvor jeg bare kan sitte på en gatekafé og titte på mennesker hele dagen.

Hvordan kom du deg dit du er i dag?
Ah, man kan vel si at det ligger mye hard jobbing og sene kvelder bak. Jeg er en typisk «ja-person». Det er ikke alltid det beste og det kan til tider være slitsomt, men til syvende og sist er det det som fikk meg hit jeg er i dag. Når du oppnår målene dine husker du ikke alle nettene du satt oppe til klokken to på natten og sto opp igjen klokken seks. Så hardt arbeid er vel svaret, men man må selvfølgelig huske å nyte livet mellom slagene!

Jeg prøver alltid å gjøre det jeg skal, pluss litt til. Og jeg gjør det med et smil. Jeg er positiv til utfordringene jeg møter og det har hatt mye å si for å komme hit jeg er i dag.

Hvordan fikk du interesse for det du driver med i dag?
Det er egentlig en litt morsom historie. Da jeg gikk på ungdomsskolen hadde vi avslutning før sommerferien, og da fikk alle i klassen utdelt kort som «spådde» hva vi kom til å gjøre når vi ble voksne. På mitt kort sto det at jeg kom til å bli stylist for Rachel Zoe, hehe. Det var ikke akkurat der jeg endte, men det lå vell litt i kortene allerede da at mote var min store interesse!

Hva har vært dine største usikkerheter i karrieren og hvordan overkommer du dem?
Jeg jobber best under press, noe som betyr at jeg ofte kan slappe av litt for mye før ting begynner å haste. Jeg kan absolutt bli bedre til å styre tiden min. Men på et magisk vis løser det seg alltid uansett!

Hva er det beste og verste med jobben din?
Godt spørsmål. Det beste er uten tvil alle menneskene jeg er så heldig å få møte på min vei. På den andre siden har jeg ingenting som utmerker seg som «verste», er det cheesy å si? Det kan være en ulempe at man hele tiden må være «på». Man er alltid tilgjengelig til tross for at det er kveld, helg eller ferie, men på samme tid er mye av jobben på sosiale medier og mail, og der er man ofte tilgjengelig uansett.

Hvordan løfter du deg selv opp når du har en dårlig dag?
Vet du hva? Veldig ofte tenker jeg bare på hvor heldig jeg er. Før pleide jeg å være flau over min unge alder, ettersom jeg nesten alltid er «den yngste» (og det kan følge noen fordommer i alder). Men jeg er bare 23 år gammel og er her jeg vil være allerede. Jeg er så utrolig heldig!

Når føler du deg lengst utenfor din komfortsone?
Jeg har aldri tenkt på dette før, men jeg trår utenfor komfortsonen min hele tiden. For en stund siden dro jeg ut til et konsern for å holde presentasjon om mediebildet i dag, og det er noe spesielt når man møter mange «viktige» mennesker som plutselig skal lytte til det du har å si. Men det er også ved bristepunktet av komfortsonen man lærer mest!

Hva er viktig for deg i hverdagen for å føle deg bra/ha en god dag?
Tre ting: Jeg tar på meg et antrekk jeg føler meg fin i. Setter opp små mål gjennom dagen som er enkle å nå, og som gir meg mestringsfølelse når de store målene blir litt for overveldende. Og omringer meg med mennesker jeg elsker.

Fortell noe du er stolt av å ha oppnådd:
Jeg er stolt av at jeg har lært å kombinere en fulltidsjobb og fulltidsstudier. Det har vært mye, men det har virkelig vært verdt det. Jeg er stolt av den tiden jeg jobbet som Country Manager for Nouw, da plattformen var helt ny i Norge og jeg var en stor del av å etablere Nouw i Norge. I tillegg har jeg i senere tid blitt kastet inn i mange spennende utfordringer, som for eksempel å reise alene til København for å gjøre en pitch hos et stort og kjent konsern.

Er det noen kvinner du ser opp til og beundrer? Hvem og hvorfor?
Dette er vanskelig å svare på, for det er så mange. Jeg blir inspirert av mamma sin omsorg, venninnen min Marlen Digranes Davidsen som har vært min «mentor» på mange måter, sjefene mine hos This is PR, som har bygget opp selskapet til å bli hva det er i dag, Greta Thunberg for å være en fantastisk person som setter klima på dagsorden. Ja, listen er lang.

Hvilke kvaliteter ser du opp til hos andre kvinner?
Jeg ser opp til tøffe kvinner som bruker stemmen sin for å gjøre verden til et litt bedre sted!

Har du et motto du lever etter?
Vær snill. Det er egentlig det. Og at du alltid kan bli en enda bedre versjon av deg selv. Og vent, en til! Alltid følg magefølelsen.

Hva er dine beste tips til de som vil følge drømmen sin?
Som jeg nevnte tidligere, er det viktig å si ja til det som kommer din vei! Plutselig dukker mulighetene opp i de minst tenkelige omgivelsene. I tillegg til dette, må du aktivt søke etter utfordringer. Det er nok mitt beste råd.

Følg Karoline på Instagram: @karolinesmadal

Del dine tanker i kommentarfeltet