Storbyene du bør reise til i høst

Høstferien er rett rundt hjørnet, og det er enda ikke for sent å bestille seg en tur. Selv om det alltid er godt å reise til sol og varme når dagene i Norge blir kaldere, er høsten den perfekte tiden for å ta seg en storbyferie. Ta på deg bootsene, skinnjakken og skjerfet, kjøp en chai latte og vandre rundt i byen som er pyntet med de fineste høstfargene. Dette er noen av de beste byene for en skikkelig fin storbyweekend i høst:

New York

Ingen ting er som New York om høsten. Central Park dekket i de fineste høstfargene, deilige drinker i solen på en av de mange rooftopene, bagels til lunsj, Brooklyn Bridge til solnedgang, italiensk mat i Little Italy, og vin på en av vinbarene. I oktober er det fortsatt rundt 20 grader på dagen i New York.

Til New York får du rimelige flybilletter med direkteavgang hos både Norwegian og SAS. Er du under 25 år må du huske å sjekke prisene på ungdomsbillettene!

Foto: Camilla Jorddal

London

I likhet med New York er London en storby som blomster om høsten. Bruk dagene til shopping, vandring og piknik blant oransje blader i Hyde Park eller Regent Park. Kjøp cupcakes i Covent Garden og ta en kaffe latte i hånden mens du går gatelangs for å bare kikke. Sen lunsj kan du spise på Élan Café og middag spiser du på The Ivy. På kvelden kan du dra på teater eller musikal.

Til London kan du får svært billige flybilletter med Ryanair, men Norwegian og SAS har også rimelige alternativer. Husk å huke av på ungdomsbillett om du er under 25.

København

København er en av mine favorittbyer, uansett når på året jeg reiser dit. Det desidert beste med København er maten og vintagebutikkene. På Times Up Vintage og OSV Second Hand finner du brukte skatter til en god pris. Spis lunsj på Kompa9 og pizza til middag på Neighbourhood. Sørg også for å ta turen innom Reffen Street Food for god mat, kul atmosfære og utepils.

Fly til København får du ofte rimelig, hos for eksempel Norwegian eller SAS. Igjen gjelder ungdomsbilletter om du er under 25 år. Du kan også ta tog til København, det tar minst syv timer, men kan ofte være et billigere alternativ.

Amsterdam

I Amsterdam gjelder det å ta bena fatt. Vandre langs kanalene, brostenene og over de mange broene, mens du ser på de fine husene som står tett i tett. En kanaltur med båt kan være fint, eller du kan leie sykkel, dersom du liker å sykle. Anne Frank huset er et must å få med seg, og mat spiser du på Foodhallen. The panecake bakery serverer digge pannekaker om du er fysen på det.

Til Amsterdam kan du fly med både SAS og Norwegian, men det er kanskje KLM som tilbyr de billigste billettene.

Foto: Camilla Jorddal

Gøteborg

I Gøteborg kan du gå morgenturer i botanisk hage, spise gigantiske kanelsnurrer sammen med kaffen på Café Husaren i bydelen Haga, og til middag kan du spise sør-amerikansk street food på El Barrio. Les ellers Camilla sin artikkel «Fem steder du bør se i Gøteborg» for tips til hva du kan gjøre i byen.

Til Gøteborg går det tog direkte fra Oslo S. Turen tar i underkant av fire timer og koster kun fra 199 kroner tur/retur.

Del dine tanker i kommentarfeltet