Hjemmelaget chai-sirup

Chai latte er lik høst i mine øyne. En varmende drikk på kalde høstdager, som både lukter og smaker fantastisk. Du kan kjøpe ferdig sirup i enkelte butikker, men det er noe ekstra deilig over smaken når du lager den selv. I tillegg får du verdens beste lukt i hjemmet som bonus. Denne oppskriften gir 6-8 kopper med chai latte, og skal koke i tilsammen minst én time, om ikke lenger. Ellers krever det ikke den store jobben, her får du oppskriften:

Du trenger:
2 liter vann
10 skiver ingefær (cirka 6 cm)
2 vaniljestenger
28 nellikspirer
8 kanelstenger
32 pepperkorn
6 stjerneanis
10 ts kardemomme
1 dl honnning
2 ss sukker
18 poser svart te (f.eks. yellow label)

Slik gjør du:
Ha vannet i en stor kjele og tilsett alle krydrene (ikke honning, sukker og te). Husk å skjære vaniljestengene på tvers for å ta ut frøene for mer smak – alt skal i gryten. La koke under lokk i 30 minutter. Trekk gryten av platen og ha i teposene. La trekke i cirka 10 minutter. Tilsett honning og sukker. La koke uten lokk til blandingen er redusert kraftig, ned til rundt 4-5 dl. Smak underveis og tilsett mer søtning eller krydder om det trengs. Husk at det skal være en sterk smak, og at det senere skal blandes ut med melk.

Når blandingen er redusert heller du alt gjennom en sil eller et kjøkkenhåndkle. Du må sile først med vanlig sil og deretter med tesil, slik at alle krydderkornene forsvinner fra sirupen. Hell blandingen over i en glassflaske med tett kork. Oppbevarer du blandingen i glassflaske i kjøleskapet holder den en stund.

Chai latte:
Vil du lage chai latte varmer du opp valgfri melk (havremelk er ypperlig), og steamer melken med en steamer eller steamstav. Blandingen er cirka 30/70 med chai-sirup og melk, men smak deg til. Om ønskelig kan du drysse litt kanel på toppen for en «final touch».

Bon Appétit!

En kommentar om “Hjemmelaget chai-sirup

Del dine tanker i kommentarfeltet