Vegetarlasagne med cottage cheese

Denne lasagnen er min signaturrett, og jeg har enda til gode å møte noen som ikke liker den (sier jeg ydmykt). Første gang jeg lagde den er flere år siden, og da puttet jeg sammen alt jeg syntes hørtes godt ut. Etter det har jeg justert den noe, og nå blir den like god hver gang synes jeg. En av hemmelighetene er å ha cottage cheese i den. Det er mormor sin lasagne som inspirerte meg til det. Her får du oppskriften:

Du trenger:
1 gul løk
3 mellomstore gulrøtter
5 mellomstore sjampinjonger
400 gram hakkede tomater (gjerne med basilikum og oregano)
420 gram pastasaus
400 gram cottage cheese (vanlig eller mager)
6 lasagneplater (jeg bruker to lag med tre plater)
200 gram revet ost (helst en blanding med mozarella og cheddar)
Salt og pepper

Slik gjør du:
Finkutt løken, og skjær gulrøttene og sjampinjongen i små biter. Legg pastaplatene i en form med kaldt vann. Da blir platene noe myke før du setter lasagnen i ovnen og det fører gjerne til et bedre resultat. Ha olje i en stor kjele og stek løken noe, før du har i sjampinjongen. Stek noen minutter til før du har i gulrøtter. Stek alt sammen noen minutter til det faller litt sammen. Tilsett hakkede tomater og pastasaus, og bland sammen. La småkoke noen minutter og smak til med salt og pepper. Så legger du lag på lag med komponentene i formen. Start med grønnsaks- og tomatsausen, deretter et lag pastaplater. Ha halve boksen med cottage cheese på pastaplatene, før du legger en ny runde med tomatsaus og pastaplater. Ha en skvett vann i cottage cheesen før å gjøre den litt mer rennende og ha resten over pastaplatene. Avslutt med resten av tomatsausen og ha revet ost på toppen. Cheddaren gjør at det blir en deilig og fin osteskorpe. Sett lasagnen inn i ovnen på 200 grader varmluft. La stå til osten er godt gyllen.

Ps! Bruk gjerne aubergine i lasagnen også. Bruk en ostehøvel til å lage tynne skiver på langs, og stek dem (helst i tørr en grillpanne) før du legger de i lag med pastaplatene. Det er viktig å steke dem først da aubergine inneholder mye vann og vil vanne ut lasagnen om du har dem rå i formen.

Pps! Dersom du skal servere denne til middagsgjester anbefaler jeg å lage den dagen før, sette den kaldt i kjøleskapet over natten og varme den på nytt før servering. Over natten får den satt seg, og den blir enda bedre dagen etter!

Bon Appétit!

3 kommentarer om “Vegetarlasagne med cottage cheese

Del dine tanker i kommentarfeltet