Apper for produktivitet

De aller fleste har perioder hvor det føles overveldende med jobb eller skole, og det er lett å miste både fokus og orden i kaoset. Da er det kjekt med verktøy som gjør at du kan jobbe mer effektivt, holde fokus og holde orden. Siden telefonen er med de fleste av oss 24 timer i døgnet, er det perfekt å bruke diverse apper som verktøy. Her kommer en liste over apper som kan hjelpe til en mer strukturert hverdag.

Notater
Notater ligger på telefonen når vi får den og er noe de fleste har kjennskap til. Likevel vil jeg ikke undervurdere denne appen. Den er perfekt til å skrive ned tanker og idéer man får når som helst på dagen – ofte popper idéene inn mens man er på steder hvor penn og papir ikke er tilgjengelig. I tillegg kan du scanne papirer inne på notater – hvor genialt? Det var en liten revolusjon i mitt liv.

Kalender
Det har skjedd mange ganger i livet at jeg har kjøpt en almanakk og tenkt at «nå, nå skal jeg holde orden i planene mine». Well, that didn’t happen. Etter jeg startet for meg selv har jeg innsett at det å bruke kalenderen på telefonen er helt genialt. Du har alt på et sted, det er oversiktlig, alltid tilgjengelig, du kan synce det med Mac-en/PC-en og du får notifications før du skal noe.

Hold eller Forest
Både Hold og Forest er apper for å holde fokus. Hold går ut på at du starter appen, så tar den tiden på hvor lenge du klarer å la være å bruke telefonen. For hvert tjuende minutt får du poeng, og disse poengene gir deg etterhvert premier i form av prosenter, kaffe osv. Forest går ut på nesten det samme, men i stedet for å få premier planter du ekte trær. Appen koster 22 kroner i Appstore, men er helt genial – både for deg og kloden vår.

Dropbox og Google drive/docs
Dropbox og Google drive/docs er genialt dersom du vil ha dokumenter og andre filer tilgjengelig på tvers av telefon og Mac/PC. I tillegg kan du, hvert fall på Google docs, gå offline og jobbe selv uten nett på telefonen. Disse appene er også supersmarte å ha på telefonen om dere deler mange filer på tvers på jobben. Da har du alt tilgjengelig til enhver tid.

Har du flere gode apper å anbefale?

Del dine tanker i kommentarfeltet