Syv ting lykkelige mennesker gjør annerledes

Først og fremst er det viktig å vite at lykke ikke er en destinasjon eller en egenskap, men en følelse. Helt på lik linje med å være trist eller sint. Det er ikke sånn at dersom du gjør alt «rett», så vil du være lykkelig for alltid. Men jeg tror på at det er enkelte egenskaper vi kan ha, som gjør at vi oftere vil kjenne oss lykkelig og tilfreds. Dette er mine tanker om hvilke egenskaper lykkelige mennesker har:

De er positive
Lykkelige mennesker er positive mennesker. De prøver alltid å se positivt på ting, tar utfordringer med et smil, finner løsninger på problemene sine og setter pris på små ting. Et positivt tankesett fører til bedre dager.

De sier «ja»
Lykkelige mennesker er ja-mennesker, men de vet også når de skal si nei. De gjør tjenester for andre, er sosiale, gjør ting de liker og sier ja til å hjelpe andre og jobbe hardere. Men de sier også nei når de kjenner de trenger hvile, og setter pris på alenetid og tid til å samle seg. Lykkelige mennesker vet at ved å være et ja-menneske, så vil nye muligheter åpne seg.

De utfordrer komfortsonene sine
Lykkelige mennesker utfordrer komfortsonene sine konstant, fordi de vet at det er slik du utvikler deg og vokser. Du lærer så mye av å trå utenfor rammene hvor du trives. I tillegg får du en mestringsfølelse av å gjøre nye ting eller å få til ting du ikke visste du kunne. Mestringsfølelse og utvikling føles bra.

De ser løsninger i stedet for problemer
Lykkelige mennesker ser løsninger der andre ser problemer. Katastrofe- og problemtenkning vil ikke føre deg langt, samtidig er det en veldig negativ måte å takle utfordringer på. Finn løsningene på problemet, så er det ikke lenger et problem.

De overtenker ikke
Lykkelige mennesker vet at overtenking ikke gjør noen godt. Ingen ting ødelegger glede som overtenking. Det fører kun til stress og angst, og lager gjerne problemer som ikke egentlig er der.  «Spist er spist og gjort er gjort» heter det – lev mer etter det!

De setter pris på de små tingene i livet
Lykkelige mennesker vet at livet har flest hverdager og at det er de små øyeblikkene som teller. Det handler om å være bevisst på små gleder, som gode relasjoner, vakker natur, god mat og frisk luft.

De lever drømmen
Lykkelige mennesker jobber etter å leve livet de ønsker og drømmer om. De jobber hardt, og smart, og de gjør det de elsker. De holder motivasjonen oppe ved å vite hvor de skal søke inspirasjon, ved å gjøre det de elsker og ved å vite hva som gjør dem glade.

Del dine tanker i kommentarfeltet