Seks ting du kan gjøre denne mandagen for en mer produktiv uke

Skriv ned gjøremål i prioritert rekkefølge 
Har du mye å gjøre er det lurt å vite hva som er viktigst og hva som kan vente. Lag en oversikt slik at du enkelt kan ta fatt på de viktigste oppgavene først.

Lag en måltidsplan og handle mat for hele uken
Å handle en gang i uken sparer deg for både penger og tid. Sett av tid til å finne gode, næringsrike måltider du har lyst på gjennom uken. Ved å planlegge hva du skal spise og hva du har i skapene slipper du også å fråtse i usunn mat – det kan du heller legge til helgen.

Skriv ned målene for uken
Er det noe du har lyst til å oppnå denne uken? Eller noe du vil gjøre, som du vanligvis ikke tar deg tid til? Skriv det ned og sørg for at det skjer. Det kan være alt fra at du vil få en god karakter på en prøve, til å spise sunnere, stå opp tidligere eller sette av tid til et restaurantbesøk med en god venn.

Endre perspektiv
I stedet for å se på mandagen som at helgen har tatt slutt, bør du tenke at det er en helt ny uke med mange muligheter. Tenk at du skal gjøre det beste ut av uken, det er ikke så fryktelig lenge til det er helg igjen.

Ikke la tidstyver stå i veien for en produktiv uke
Vær restriktiv når det kommer til serie-titting og telefonbruk. Ikke kast bort verdifull tid med å sitte foran en skjerm og gjøre ingenting. Det er selvsagt lov å slappe av med serie eller sjekke telefonen i ny og ned, men ikke la det ta for mye av tiden. Ha som mål at alt på gjøremålslisten din skal være ferdig før du setter deg ned med en ny episode.

La det være rom for endringer
Er du ekstra sliten en dag, slik at du ikke orker den planlagte treningsøkten? Gå deg en tur i stedet da, vel! En gåtur i naturen kan kanskje være akkurat det både kroppen og hodet trenger. Spør venninnen din om dere skal ta en matbit og noen glass vin etter jobb? Gjør det! Den planlagte middagen hjemme kan vente en dag eller to. Det er viktig å gjøre endringer som gjør at du kommer deg gjennom uken med et smil om munnen.

Del dine tanker i kommentarfeltet