Åtte små life hacks for en litt enklere og bedre hverdag

Lag kaffen klar kvelden før
Så kan du bare trykke på bryteren om morgenen. Det er lettere å komme seg ut av sengen når du vet at kaffen er klar når du er ferdig på badet.

Legg frem klær dagen før
For å spare noen frustrerende minutter på morgenen kan det være en idé å legge frem klærne du skal gå med kvelden før. Spesielt kan det være lurt på vinterhalvåret, hvor man helst vil ta på det største, varmeste og mest komfortable man finner øverst i skapet på en kald morgen. Legger du frem klær kvelden før, vil du spare tid og det er mer sannsynlig at du kler deg i noe du føler deg fresh i.

Ha kaldt vann tilgjengelig til enhver tid
Det er mange som ikke er så flinke til å drikke nok vann i løpet av en dag. Derfor kan det være et lurt tips å alltid ha kaldt vann tilgjengelig. Ha en egen stor vannflaske i kjøleskap og fyll den hver gang den nærmer seg tom. Du kan også legge en flaske fyllt opp 1/3 med vann i fryseren og ta den ut dagen etter og etterfyll med vann. Da har du kaldt vann til hele dagen! Dette er spesielt genialt om du skal gå tur i varmen.

Skru på nattmodus på podkast
Liker du å høre på podkast når du skal sove? Da kan det være frustrerende å våkne igjen en time senere fordi du må skru av podden. Da er det genialt at du kan skru på nattmodus. Det gjør du ved å trykke på halvmåneknappen og velge hvor mange minutter du vil det skal gå før den skrur seg av av seg selv.

Frys ned vin
Har du vin til overs, som du ikke får drukket opp før den blir dårlig? Frys den ned da vel! Så kan du bruke den i mat senere. For eksempel til en deilig saus eller gryterett. Hell vinen i et isbrett og sett i fryseren.

Frys ned kaffe
Akkurat det samme kan du gjøre med kaffe. I stedet for å helle restene i vasken kan du fryse det ned. Bruk det i islatte eller kaffeshake senere.

Eddik + zalo + vann = ingen bananfluer
Bli kvitt bananfluer ved å blande eddik med noen dråper zalo og litt vann i en kopp en skål. Sett den på benken og se fluene forsvinne ned i koppen.

Redd telefonen med ukokt ris
De nyeste mobilene i dag er stort sett vanntette, men dersom du ikke har en vanntett mobil finnes det en redning om et uhell skulle skje. Hvis du mister telefonen i vann kan du rett og slett legge den i en boks med ukokt ris. La den ligge over natten, så er den reddet. Den ukokte risen trekker nemlig til seg all fuktighet. Dette har reddet meg ved flere tilfeller tidligere.

En kommentar om “Åtte små life hacks for en litt enklere og bedre hverdag

Del dine tanker i kommentarfeltet