Få julestemning i Edinburgh

Det er få ting som slår et skikkelig julemarked for å få i gang julestemningen. Vanligvis hører vi ofte om julemarkeder i byer som London og København, men her kommer et litt annet tips. Nemlig Edinburgh.

Edinburgh er hovedstaden i Skottland og har blant annet vært hjemmet til den kjente Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling. Hovedstaden består av en gamleby og en ny by. Gamlebyen ligger på en høyde midt i bykjernen og er lett gjenkjennelig med det store Edinburgh Slott på det høyeste.

Byen er både hyggelig og sjarmerende, spesielt når det nærmer seg jul. Da kan du besøke det store julemarkedet som ligger i Princes Street Gardens, og få julestemning ellers av all pynten på bygningene.

Julemarkedet

Det store julemarkedet ligger rett ved handlegaten Princes Street. Her finner du karuseller og konkurranseboder, santas workshop, og boder som selger alt fra julepynt og smykker til ull og suvenirer. I tillegg finner du en haug av deilige matboder, som selger pølser, supper, ostefondue, belgiske vaffler, candy apples, gløgg, kakao og masse mer.

Julemarkedet er hyggelig hele dagen, men blir uten tvil ekstra magisk når mørket legger seg og alle lysene slås på. Her kan du kjøpe julegaver til hele familien, noen skatter til deg selv og fråtse i deilig mat, desserter og drikke hele dagen. Husk bare å kle deg ordentlig godt, luften er sur og bitende kald i Edinburgh på vinteren.

Julestemning får du også i St. Andrew Square Garden, hvor du blant annet kan gå på skøyter og drikke kakao.

Selv om du bør ha minst én dag hvor dagen bør gå til småspising på julemarkedet, finnes det ekstremt mange gode spisesteder i Edinburgh.

Her spiser du

Wedgwood The Restaurant
Hos Wedgewood får du ekstremt god mat til en veldig ålreit pris. Blant annet gnocchien og torsken her er ekstremt gode. Du bør til og med bestille deg en dessert, for de er både lekre og smakfulle. Avslutt måltidet med dessert-cocktailen Rasberry Fizz.

Tapas på Cafe Andaluz
Spesielt bør du teste ut geitosten, chorizo i rødvin, albondigas som hadde en knallgod tomatsaus, scampi i chili saus og asparges med hollandaise og Manchego.

Burr & Co
Denne kaféen er en del av hotellet The Principal Edinburgh, og vi opplevde at gjestene på hotellet ble prioritert over oss. Det tok derfor litt tid før vi fikk maten. Likevel vil jeg anbefale stedet fordi de hadde god kaffe, et koselig lokale og enkel, men god frokost/lunch-mat.

All Bar One George St Edinburgh
All Bar One har et veldig fint lokale, samt utrolig god frokost/brunch/lunch. Enten om du craver avokadotoast med egg, eggs benedict, pannekaker eller bare en croissant, så finner du det her. Sammen med et stykk god cappuccino!

Dette må du også få med deg

Whiskeysmaking
Når du først er i Edinburgh bør du få med deg en whiskeysmaking, i det minste om du orker smaken av whiskey. Det finnes flere steder du kan gjøre dette.

George Street
I denne gaten – med sidegater – finner du en haug av restauranter og kaféer. I tillegg er det pyntet veldig fint til jul, og bare det å gå langs gaten gir julestemning.

Princes Street
Dette er handlegaten i Edinburgh, og her finner du det meste du skulle ønske deg av butikker. Noen kjente butikker ligger også i sidegatene.

Gamlebyen
Her finner du trange gater fulle av butikker, kaféer, barer og restauranter. Samt slottet, biblioteket og mer. Du finner blant annet også:

Victoria Street
Denne gaten er kjent for å være «Harry Potter-gaten», og skal være der J.K. Rowling fikk inspirasjon til Diagonalalmenningen. Gaten har små butikklokaler med osterier, bokbutikker og restauranter. Alle byggene er i forskjellige farger. Med julelysene i tillegg, føles gaten varm og koselig.

Og:

The Elephant House
Denne kaféen er kjent for å være der J.K. Rowling satt mens hun skrev Harry Potter-bøkene. Vær forberedt på lang kø. Om du ikke orker køen, men bare vil ha et bilde fra utsiden, kan du heller gå til naboen Patisserie Valerie og spise en scones med syltetøy.

Del dine tanker i kommentarfeltet