Åtte annerledes julekalendere

Foto: Ingvild Bergaplass

Julekalender er en skikkelig hyggelig ting å ha og gi til andre i desember. Hos mange er det tradisjon, og hos mange gir det ekstra julefølelse. Flere har sikkert årlig pakkekalender, sjokoladekalender eller kanksje en flaxkalender. Spesielt pakkekalendere kan fort bli dyrt og unødvendig stress hos de som skal lage det, så under her kommer åtte idéer til annerledes julekalendere, som kan spare deg noen hundrelapper, men fortsatt ose av kjærlighet.

Post it-kalender
En post it for hver dag i adventstiden. Heng de for eksempel på speilet på badet, så er det noe av det første en ser om morgenen. Gjør gjerne lappene litt personlige og skriv ned ting du vet den andre vil sette pris på å høre.

Annenhver dag 
I stedet for å gi to julekalendere og få gaver hver dag, kan man ha gaver annenhver dag i stedet. Det kan være lurt å sette en maksgrense på hvor mye hele kalenderen skal koste tilsammen, det kan fort bli dyrt med mange små gaver og. 

Hjemmelaget godis-kalender
Det er ikke alltid det beste godiset å finne i godteri- og sjokoladekalendere. Hvorfor ikke bare lage en selv? Kjøp inn favorittgodteriet til den som skal få kalenderen og legg i små poser eller lignende for hver dag.

Spillelistekalender
Lag en ny spilleliste til en du er glad i, med én ny sang hver dag. Du kan velge om den skal inneholde julesanger eller bare sanger den andre vil elske. En fin kalender som ikke koster noen verdens ting.

Gavekortkalender
En hjemmelaget gavekort-kalender med gavekort på ting som middag, massasje, en tur osv. Denne kan lages til familie, venner eller kjæresten. Bare tilpass gavekortene til mottakeren.

Vinkalender
Er det noen du er glad i som er skikkelig glad i vin? Hva med å lage en vinkalender til dem? Det kan bli litt i meste laget å gi en hel vinflaske hver eneste dag i advent, men hva med hver søndag i advent?

Ølkalender
Akkurat det samme kan du gjøre til ølelskeren! Én ny øl om dagen, det bør være skikkelig populært.

Sjokoladekalender med eget bilde
Hos ulike leverandører kan du også bestille en personlig sjokoladekalender hvor du selv velger bildet. Blant annet Cewe har dette tilbudet. Her kan du også kjøpe en tom kalender, så kan du fylle de små boksene selv.

Del dine tanker i kommentarfeltet