Åtte ting du bør gjøre på ferie

Spise lokal mat
En del av opplevelsen når du er et nytt sted er å smake på den lokale maten. Mat forteller mye om en kultur, i tillegg er det alltid spennende å prøve nye ting!

Gå utenfor turistområdene
Du finner ikke de virkelige skattene blant en haug turister. De finner du om gjør litt ekstra research eller vandrer rundt på jakt etter ekte skatter! Mitt aller beste tips er å ta bena fatt, eller eventuelt leie en sykkel/scooter, litt avhengig av hvor du er. Da er det enkelt å gå sine egne veier og finne skjulte skatter på veien.

Lære noen ord på det lokale språket
Det er både morsomt og høflig å lære seg et par fraser på språket de bruker der du er. Enkle ting å lære seg er «hei», «takk» og «vær så snill». Da kommer du langt.

Leie bil eller annet fremkomstmiddel
Du får mye mer ut av ferien din dersom du leier bil, sykkel, scooter – alt ettersom hvor du er. Det går fortere og alt blir mer tilgjengelig enn det ellers ville vært med kollektivt eller taxi. Bare husk å være forsiktig og sett deg inn i trafikkreglene før du durer avgårde.

Gjøre research på spisesteder
Det er gøy å vandre rundt og finne nye og spennende steder, men av og til er det greit å vite at det er ordentlig god mat dit du skal. Derfor kan det være lurt å bestemme noen få spisesteder på forhånd, eller i det minste ha noen alternativer i nærheten av der du er, dersom du ikke finner noe annet spennende. For deg som er opptatt av bildevennlige lokaler er det spesielt lurt å utforske litt på forhånd.

Prøve noe nytt
Det kan for eksempel være å besøke en vingård, hoppe i fallskjerm eller strikk, dykke eller snorkle, dra på kokkekurs eller andre ting. Det er morsomt om det du gjør er spesielt for stedet du besøker også.

Utforske naturen
Naturen rundt er ofte noe av det som gjør et sted unikt. Kanskje er det regnskog, vakre strender, ørken, fjell eller furuskog som pryder stedet du besøker. Sjekk om det er noen kule turer, fossefall eller lignende i nærheten også!

Lev i nuet og ta inn alle inntrykk
Ikke sløs bort reisen ved å stresse rundt eller se på telefonen. Vær våken, se rundt deg, ta inn alle inntrykkene og nyt hvert øyeblikk. Det kan være en «once in a lifetime» opplevelse.

Del dine tanker i kommentarfeltet