Vakker julesnacks: Hjemmelaget marsipankonfekt

Å lage hjemmelaget marsipan er så enkelt som det kan bli. I tillegg er det en veldig hyggelig aktivitet å gjøre sammen med noen du er glad i. Samle sammen en god gjeng, sett på julespillelisten og sett i gang med lagingen!

Du trenger:

1 kg mandelmel
1 kg melis
4 store eggehviter
0,5 ts sitronsaft
2 plater kokesjokolade (du kan for eksempel ta en mørk og en vanlig, så får du litt forskjellig)
Pynt (for eksempel spiselig gullglitter, kokosmasse og kakepynt i gull)

Slik gjør du det:

Bland sammen mandelmel og melis i en kjøkkenmaskin eller med en miksmaster. Tilsett eggehvite og litt sitronsaft, og kjør blandingen på lav hastighet. Du må kjøre den en stund, da massen først blir tørr og etterhvert vil feste seg mer. Da kan du ta den ut på kjøkkenbenken/en fjøl og kna den godt. Form til slutt massen til pølser.

Om du ikke vil bruke hele massen med det første kan du pakke noen av pølsene godt inn i plastfolie og legge dem i kjøleskapet. Ellers er pølsene klare til bruk. Nå kan du lage marsipankonfekt!

Skjær pølsene i like biter, og rull dem til kuler eller andre former du måtte ønske.

Smelt kokesjokoladen i vannbad. Du kan smelte sjokoladen i en kopp eller en liten og dyp skål – det blir da lettere å få et jevnt resultat. Når sjokoladen er smeltet kan du dyppe marsipankulene i sjokoladen – enten hele eller halve, det du måtte foretrekke. Så legger du kulene på et brett med bakepapir og pynter med kakepynt/kokosmasse/spiselig glitter før sjokoladen tørker. Når alle kulene er ferdige kan du legge brettet i kjøleskapet og la sjokoladen tørke helt før du eventuelt har dem over i en boks eller krukke.

Bon appétit!

Del dine tanker i kommentarfeltet