Juledrink med granateple

Granateple er ikke bare en fantastisk god frukt, den er også nydelig å bruke i drinker – både når det gjelder smak og til pynt. Denne drinken med granateple er frisk, og du kan velge selv hvor syrlig eller søt du ønsker den. Husk at granateple er en tone bitter, så kompenser med litt sukkerlake om du ønsker å dempe bitterheten.

Du trenger

1 fersk granateple
Granateplejuice
Prosecco
Sukkerlake

Om ønskelig kan du bruke litt spiselig glitterpulver i drinken for å gi den det lille ekstra! Det har jeg gjort på disse drinkene. Du trenger ikke mye, bare en liten tupp av en teskje, som du rører inn i drinken.

Slik gjør du

Del opp granateplet og ta ut alle kjernene. Dette er ikke bestandig en like enkel jobb, men dersom du gjør det på denne måten er det fort gjort. Ha deretter et par teskjeer med granateplekjerner i bunn av glasset, før du fyller halve glasset med granateplejuice. Ønsker du bruke spiselig gullglitter kan du røre det ut i granateplejuicen. Så fyller du resten av glasset med prosecco. Smak til om du ønsker sukkerlake og eventuelt hvor mye du ønsker. Pynt med litt mynte eller sitronmelisse på toppen om du vil.

Del dine tanker i kommentarfeltet