Julegavene fra hjertet til magen

Å finne de perfekte julegavene kan være skikkelig fint og morsomt, men det kan også være ordentlig vanskelig. Det er så mange som har alt. Så hva i all verden finner man til dem da? Jeg har svaret. Dette er gavene som kommer fra hjertet og havner i magen. Det er personlig, fint og hyggelig. I tillegg får mottakeren garantert bruk for den.

Jeg snakker selvsagt om spiselige gaver. Du kan lage så mangt. Du kan alltids lage en goodiebag med masse godt, som du vet mottakeren vil elske – som vin, gode oster og spennende syltetøy/curds. Eller så kan du lage noe hjemmelaget, helt fra bunnen. Her er noen forslag:

Hjemmelaget chai-sirup

Du finner oppskrift her. Bare hell det over i fine glassflasker og pynt med en fin lapp med noen koselige ord på!

Brownies på krukke

Eller «Brownies in a Jar», som det heter på engelsk. Du tar rett og slett alle de tørre ingrediensene til browniesen i en krukke og skriver en liten lapp med resterende ingredienser og fremgangsmåte. Dette kan du også gjøre med cookies. Perfekt for kakeelskeren! Disse fra Ida Gran-Jansen er kjempegode!

Cookies

Du kan også lage ferdige cookies og ha dem på en stor og fin krukke. Har mottakeren en favoritt? Eller kanskje du kan lage noen forskjellige varianter? For eksempel havre, chocolate chip og med nonstop?

Hjemmelaget marsipankonfekt

Du finner oppskriften her. Du kan for eksempel pakke dem pent inn i cellofan eller en fin glasskrukke.

Hjemmelaget likør

Hjemmelaget likør er luksus! Søsteren min har laget det flere ganger, og det smaker herlig. Du kan lage kirsebær, jordbær, bringebær… Hva enn du ønsker. Søstern min har brukt denne oppskriften fra Det søte liv, men hun har noen tips å legge ved:
– Vi plukket egne bær, som jeg tror var veldig heldig. Ville også byttet ut med ferske bær halvveis gjennom prosessen. I tillegg: Gå alltid for mer enn mindre sukker, det blir sykt sterkt! Vi brukte 60 prosent ren sprit med litt cognac da vi lagde bringebærlikør, og kun ren 60 prosent da vi lagde kirsebær. Husk å la flaskene stå mørkt og snu/rist glassene til sukkeret har løst seg opp!

Del dine tanker i kommentarfeltet