Den mest Instagram-vennlige kaféen i Durham

Flat White Kitchen

40 Saddler St, Durham DH1 3NU

Jeg gikk forbi dette stedet i en hast på vei til et annet sted, og bråstoppet da jeg fikk øye på kaféen i sidesynet. Det hvite eksteriøret, med trerammer og – potter, samt grønne planter fortalte med med én gang at dette var en kafé for meg. Jammen hadde jeg rett. En rask titt inn vinduene og jeg var solgt. Det som traff øyet var hengende lys fra taket, tvinnet med grønne planter, fersk juice og deilig kaffe. Jeg tok en smugtitt bort på menyen som henger utenfor og bestemte meg for å reise tilbake for frokost ved første anledning.

Pannekaker med sirup og bacon, havregrøt med banan og kokosyoghurt, avokadotoast med posjert egg og fersk juice på siden – med appelsin eller gulrot, ingefær, appelsin og gurkemeie.

Dette er bare noe av det deilige som finnes på menyen. Du får også egg benedict, eggerøre, granola, surdeigsbrød med hjemmelaget syltetøy, nydelig kaffe og masse mer. Jeg brukte nok dobbelt så lang tid på å bestemme meg enn jeg vanligvis bruker, det var så mye godt å velge i. Denne gang falt valget på havregrøten, som er en av de beste jeg har smakt. Laget på plantebasert melk. Den smakte nesten som krydderkake, bare litt mindre søt, med bedre samvittighet og veldig mettende. Pannekakene er noen av de mest «fluffy» jeg har sett, og avokadotoasten var perfeksjon.

Et helt nydelig måltid i superfine omgivelser. Jeg gikk smilende inn og hadde et enda større smil på vei ut. Mett, glad og med en litt større dose inspirasjon. Sånt skjer når du finner steder som inspirerer.

Det er ikke bare meg og mitt følge som er fornøyd med dette stedet, her står køen langt bortover gaten. Det går ikke an å bestille bord, men dersom du er tidlig ute eller på rett tidspunkt bør du ikke måtte vente mer enn rundt 15 minutter.

Del dine tanker i kommentarfeltet