Matcha latte på to måter

Matcha er fortsatt populært, selv om det kanskje nådde toppen for litt siden og populariteten har gått litt ned. Jeg er fortsatt stordrikker, og har vært det lenge.

Når du skal lage matcha latte er det én ting du bør vite om du vil få i deg alle næringsstoffene. Kumelk har et for høyt innhold av kalk til å ta opp alle de gode næringsstoffene som er i matcha, så bruk andre typer melk. Jeg foretrekker cashew- og vaniljemelk.

Her har du to av mine favorittoppskrifter til en deilig kopp med matcha latte.

Matcha cashew latte
Du trenger:
250 ml cashewmelk
1 g matcha

Slik gjør du:
Fyll opp melkeskummeren med melk og kjør til melken er ferdig. Jeg bruker Nespresso sin, og det er akkurat passe mengde.
Hell melken over i en kopp og ha matchapulveret over gjennom et dørslag, da unngår du klumper. Rør til pulveret er rørt skikkelig inn, uten klumper. Det enkleste er å bruke en elektrisk, liten visp.

Om du ikke har dørslag og elektrisk melkeskummer for hånden gjør slik:
Kjør melken i melkeskummeren. Ha så pulveret i en bolle og hell i en spiseskje eller to av væsken. Rør sammen med pulveret til du har en jevn, litt tykk masse. Som en slags matchasirup, Ha så i resten av melken og rør om.

Matcha vanilje latte
Du trenger:
250 ml vaniljemelk
1 g matcha

Slik gjør du:
Gjør enten som på en av måten over, eller lag en islatte versjon. Da følger du den manuelle måten uten å ha melken i melkeskummeren først. Ha i isbiter og du har en matcha islatte.

Cashewmelk lager du også enkelt selv
Du trenger:
1,5 l vann
2 dl cashewnøtter

Slik gjør du:
Ha cashewnøttene og vann i en mugge og sett i kjøleskapet over natten.
Dagen etter kjører du det i en blender før du siler væsken. Vips, så har du laget din egen nøttemelk.

Del dine tanker i kommentarfeltet