Tre europeiske storbyer du bør ha på bucket-listen i 2020

Budapest

Budapest er en by som byr på så utrolig mye. Her kan du både shoppe og kikke på alle de fine bygningene – arkitekturen her er flott og spesiell. I tillegg er det masse gode restauranter og kaféer, flere bra utesteder, deilige spa, frodige parker og masse mer. Denne byen gir deg litt av alt, og du kan nyte flere dager med sightseeing, med god mat og drikke.

Her kan du også besøke det som er kjent for å være verdens vakreste kafé, du kan lese om den her. Det er også en haug av Instagramvennlige steder, for deg som er opptatt av det. Se noen av de mest Instagramvennlige kaféene her.

München

München ligger i sørlige Tyskland og er først og fremst kjent for sine ølhager. Du finner flere ølhager i byen, noen ute og noen innendørs. I tillegg er det en veldig pen by, som er ren og fargerik. Prisene her er litt stivere enn andre steder i Tyskland.

Om du ikke er den største fanen av Bratwürst og poteter, kan du reise til det italienske området i byen, hvor du finner pizza og pasta akkurat som om du er i Italia selv! Det finnes mye annen god mat også. Om det er varmt og fint vær må du gjerne kjøpe take away og nyte maten i den flotte parken, English Garden (hvor du forresten også kan bade og surfe i elven!).

Edinburgh

Edinburgh er hovedstaden i Skottland. Det er enkelt å komme seg dit fra Norge, du kan for eksempel fly med Norwegian fra Gardemoen. Det er en hyggelig by, med pene bygninger, flotte slott og mange attraksjoner du kan besøke. I tillegg er gamlebyen superkoselig og byen er full av shoppingmuligheter. Likevel er det én hovedgrunn til å besøke Edinburgh, og det er at byen er et matmekka. Faktisk er det flere restauranter per innbygger enn noen annen by i Storbrittania.

Et av stedene du bør besøke mens du er der er Leith, som er det nye kule og hippe stedet ved Edinburgh, med masse bra restauranter, strandpromenade og mer. Du kan også lese guiden vi tidligere har skrevet, for å få tips til hva du bør se og hvor du bør spise.

Del dine tanker i kommentarfeltet