Tre mål for uken

Under får du tre gode mål du kan sette for uken. Jeg fulgte dem forrige uke, og jeg ble tvunget til å gjøre ting som gjorde meg godt. Kombinasjonen av målene ga meg mer energi, overskudd og kreativitet. I tillegg ble jeg mer produktiv og effektiv.

God uke!

1. Ingen TV/serie/film før etter klokken 21.00

For mange er det sikkert en vane å sette seg foran skjermen og se på serie med en gang du kommer hjem fra jobb. Plutselig har timene gått og de tingene du egentlig skulle gjøre er glemt. Dersom du har et mål om å ikke se på noe før etter klokken ni på kvelden vil du fort merke at du får god tid til andre ting.

Dette er også godt for deg som ønsker å dyrke kreativiteten litt ekstra, eller som kanskje bruker hele jobbdagen foran en skjerm. Her finner du forslag på fem avslappende og kreative aktiviteter du kan gjøre, som ikke er Netflix!

2. Lag all middag fra bunn av

Når du likevel ikke skal se på serie før på kvelden får du sannsynligvis litt ekstra god tid på ettermiddagene også. Fordelene med å lage mat fra bunn er flere. Ikke bare er det sunnere, fordi du vet akkurat hva du får i deg, men det er også en avslappende og hyggelig aktivitet. Samtidig kan det fort bli billigere, dersom du planlegger måltidene godt!

Fyll på med grønnsaker og ha fokus på å fylle opp kroppen med viktige næringsstoffer og energi. Du kan for eksempel lage hjemmelaget vegetarlasagne, spicy gulrotsuppe og laksesalat med guacamole.

Tips! Sett på favorittmusikken, hell deg et lite glass vin og test ut noen nye oppskrifter. Da blir middagslagingen både hyggelig og deilig. Kanskje får du virkelig sansen for å lage mat også, dersom du ikke er så glad i det fra før?

3. Gå til og fra skole/jobb

Å ta bena fatt har flere fordeler. For det første er det en fin måte og være mer aktiv på. I tillegg vil du spare penger ved å slippe og kjøpe månedskort på kollektiv transport, betale bompenger og bensin osv.

Det er også godt for hodet og få litt frisk luft før og etter mange timer på et kontor eller en forelesningssal. For min del jobber hodet kreativt når jeg er ute og går, så jeg føler meg alltid ekstra klar for å sette i gang når jeg ankommer kontoret. Kanskje det samme skjer med deg?

Tips! Husk at du kan høre på både musikk, podkast og radio mens du går. Oppdater deg på nyhetene eller favorittpodkasten på veien, eller finn deilig og ny musikk på «Discover Weekly» på Spotify.

Del dine tanker i kommentarfeltet