Ingefærshots med sitrus

Januar og februar er typiske forkjølelsermåneder, i tillegg tar det ofte litt tid å komme på riktig kjør etter julen (det kan da ikke bare være meg som fortsatt driver med sukkerdetox etter ferien?) Derfor får du nå en oppskrift på ingefærshot med sitrus. Den har appelsin i seg for å gjøre den litt vennligere mot ganen.

Ingefær sies å ha en hel haug av gode egenskaper. Det er en kilde til kalium og kostfiber, i tillegg til at forskning har vist at det hjelper mot muskelsmerter, diaré og kvalme. Sitron inneholder masse vitamin C, som er bra for immunforsvaret, og inneholder også en del kostfiber. Appelsin innholder også masse vitamin C.

Til denne oppskriften trenger du en juicemaskin. Har du ikke det kan du kjøre alt i en blender og deretter sile blandingen. Hvis du gjør sistnevnte bør du nok ha litt mindre ingefær, eventuelt smak deg frem.

Du trenger:

2 tomler ingefær
2 sitroner
1,5 appelsin

Slik gjør du:

Ha i ingefær i juicemaskin, deretter sitron og appelsin. Rør rundt i juicen før du heller den på en tett flaske. Deretter er det bare å ta en shot eller to om dagen! Denne er såpass okei å drikke at du til og med kan ta et halvt lite glass om du føler for en ekstra boost.

Tips! Om du ikke orker å shotte blandingen kan du blande det med litt varmt vann og honning.

Bon appétit!

Del dine tanker i kommentarfeltet