Dokumentarene du bør se nå

NETFLIX: Don’t Fuck With Cats

Denne dokumentaren er vinterens store snakkis, og det er ikke uten grunn. Følg en gruppe selvutnevnte internett-detektiver finne en mann som postet en video hvor han drepte kattunger. Dokumentaren viser gjenforteller en ekte katt-og-mus-fortelling.

NRK: Folkeopplysningen – Sosiale mehdi

Vet du egentlig hvor mange spor du legger igjen på nettet? I NRK-serien Folkeopplysningen undersøker programlederen hvor lett vi lar oss påvirke, hvorfor vi tror på de mest usannsynlige ting og hvor sårbare vi er for manipulasjon. I denne episoden gjør programlederen et eksperiment for å vise hvor mye informasjon vi legger igjen på sosiale medier. En oppsiktsvekkende episode.

NETFLIX: Chasing Coral

Korallrev verden rundt bleker og forsvinner i en skremmende stor fart. I denne dokumenteren reiser dykkere, fotografer og forskere ut i havet for å finne ut hvorfor. Det er en lærerik og interessant dokumentar, med utrolig fine (og skremmende) bilder.

NETFLIX: The Creative Brain

Hva er kreativitet? Hvordan fungerer det? «For å være kreativ må du tørre å være rå.» Hjernefosker David Eagleman går inn i den kreative prosessen til mennesker i ulike bransjer, mens han utforsker hjernens kapasitet til kreativitet.

VIAPLAY: Plastic: The real sea montser

Seks millioner tonn med plastikk ender opp i havet hvert år. Denne dokumentaren går inn på hvor skadelig plasten er for havet og hvordan det vil påvirke både havet og menneskeheten. I anmeldelser av dokumentaren beskriver folk den blant annet som en «ekte terrorhistorie».

NETFLIX: 13th

13th handler om det amerikanske fengselssystemet. Vi får se mennesker bli urettferdig behandlet og uskyldig dømt. Dokumentaren er avslørende og ekstremt oppsiktsvekkende, og har vunnet flere priser.

En kommentar om “Dokumentarene du bør se nå

Del dine tanker i kommentarfeltet