Her bør du spise i Marrakech

Pressetur: Reisen var sponset av TUI Care Foundation

Dar el Bacha Coffee

Dar el Bacha er faktisk et gammelt palass og museum i Marrakech. For å komme deg til kaféen må du gå gjennom deler av museumet. I 2019 feiret kaféen 110 årsjubileum. Her kan du nyte en kopp kaffe og deilige kaker i vakre omgivelser, eller du kan spise et godt lunsjmåltid.

De stopper deg for betaling ved inngangen, men dersom du kun vil til kaféen kan du si det så du slipper å betale for en runde i museumet.

Le Jardin

Le Jardin betyr hage, og det er akkurat det denne restauranten er. En liten grønn oase midt i souken i Marrakech. Start måltidet med å dele en meze-tallerken, deretter kan du velge og vrake fra menyen, det er vanskelig å velge feil. Den tradisjonelle marokkanske suppen er knallgod. Prøv også den frosne og alkoholfrie pasjonsfruktdrinken.

Her bør du reservere bord.

Dar Cherifa

Ønsker du en middag som føles både romantisk og kongelig, samtidig som du får servert fantastisk mat, bør du besøke Dar Cherifa. Du får sitte i lune og koselige omgivelser, full av levende lys og under åpen himmel. Du kan også gå opp til takterassen, som sirkler seg rundt åpningen mot restauranten som er på bakkeplan. Her må du gå for noen av de klassiske marokkanske rettene, som tagine, pastilla eller langtidskokt lam. Linsesuppen er også nydelig og servicen fantastisk.

Nomad

På en av takterrassene rundt markedet Marche Epices midt i souken i Marrakech finner du Nomad. En av it-restaurantene i byen, hvor bordreservasjon er nødvendig. Her er det alltid fullt av folk, og grunnen er nok delt. Både utsikten og maten er upåklagelig. Du kan komme hit for å nyte et måltid i solnedgang, eller så er det like hyggelig etter mørket har senket seg.

Fra menyen bør du teste meze-tallerken til forrett – med deilig hummus, brød og oliven. Til hovedrett kan du gå for lammeburger eller den bakte blomkålen, og til dessert bør du teste ut den marokkanske daddelkaken. Men marokkansk te på siden, såklart.

Del dine tanker i kommentarfeltet