Åtte bokanbefalinger – noe for alle

Wisting av Jørn Lier Horst

Wisting er en krimserie bestående av 14 bøker. De handler om politimannen William Wisting. En omsorgsfull og god etterfersker, som gjør sitt beste for å bekjempe kriminaliteten.

Bøkene er lettleste, med korte kapitler. Perfekt også for deg som ikke er en skikkelig lesehester.

Catch and Kill av Ronan Farrow

Den amerikanske journalisten Ronan Farrow forteller i denne boken om utfordringene han møtte da han jagde etter historiene om Harvey Weinsteins tiår med påstatt voldtekt og seksuelle overgrep.

Dette er fantastisk undersøkende journalistikk av mannen som avslørte Harvey Weinstein og bidro til at #MeToo-bevegelsen startet. Denne boken er for deg som liker en spennende thriller.

Never Let Me Go av Kazuo Ishiguro

Denne boken er for håpløse romantikere. Kathy er blitt 31 år og ser tilbake på tiden da hun gikk på kostskolen Hailsham – en tid hun og vennene så på som idyllisk og med full av omsorg. Når hun nå ser tilbake forstår hun at det kanskje ikke var så idyllisk. Sammen med Tommy og Ruth nærmer hun seg den urovekkende sannheten om kostskolen.

Kazuo Ishiguro ble i 2017 tildelt Nobelprisen i litteratur for sine «romaner med stor emosjonell kraft som har avdekket avgrunnen under vår illusoriske følelse av forbindelse med verden.

Uro av Finn Skårderud

«Et fallskjermhopp er strengt tatt ingen særlig risiko. Det er bare en etteraping av livets virkelige risiko. Kjærlighet, intimitet og de andre er virkelig risiko. Hva er rafting mot en avvisning? Hva er et strikkhopp mot den elskedes telefon som aldri ringer?»

Slik innleder Finn Skårderud boken Uro. En bok for deg som er interessert i psykologi og som vil gjøre et dypdykk i hvorfor vi er som vi er i det moderne samfunnet. Skårderud skriver om det moderne menneskets uro – i kropp, i sinn og i forholdene mellom mennesker.

Northanger Abbey av Jane Austen

Er du glad i klassikere? Liker du Pride and Prejudice? Da vil du sannsynligvis elske denne!

I Northanger Abbey følger vi den 17 år gamle jenta Catherine Morland på hennes første besøk til byen Bath, hvor hun vekker interesse i John Thorpe og Henry Tilney. Det oppstår en konflikt hos Catherine, vedrørende hvorvidt hun skal velge mellom å gifte seg av kjærlighet eller å gifte seg på grunn av materielle goder.

The Book Thief av Markus Zusak

The Book Thief er en krigsroman med handling fra nazi-Tyskland og starten av Andre verdenskrig. Den ni år gamle jenta, Liesel, har mistet sin bror og foreldrene er tatt til en konsentrasjonsleir. Hun finner en bok ved brorens gravstøtte, og slik starter hennes kjærlighet til bøker og ord. Ved hjelp av fosterfaren sin lærer hun seg å lese, og hun begynner å stjele bøker. Men døden sniker seg innpå.

Denne boken er for deg som liker skriving som rett og slett er mind-blowing. Boken er en internasjonal bestselger.

Kate Morton-bøkene

Kate Morton er en bestselgende forfatter fra Australia, som skriver historiske romaner. Hun flyttet til England for å studere og hennes første bok ble en bestselger i Storbrittannia.

Hun har skrevet flere bøker og alle passer for deg som elsker England og fine, triste og flotte skildrende historier som treffer rett i hjertet.

Discworld-serien av Terry Pratchett

Discworld – eller Skiveverdenen-serien – er for de som liker humoristiske, annerledes og godt skrevne bøker. Det er en serie med 41 humoristiske og parodiske fantasybøker, med handling plassert til den fiktive Skiveverdenen – en flat planet balansert på ryggen til fire elefanter som etter tur står på ryggen til en gigantisk skilpadde. Selv hvor fjernt det kan virke, utforsker bøkene en rekke menneskelige spørsmål og utfordringer.

Har du noen bokanbefalinger? Del gjerne i kommentarfeltet!

Del dine tanker i kommentarfeltet