Fastelavensboller med vaniljekrem og sjokolade

Fastelavensboller med vanilje, sjokolade og bringebær

På søndag er det fastelaven, og da er det på tide med fastelavensboller! Er du ikke så glad i vanlig krem er dette oppskriften for deg. Her har jeg nemlig byttet ut krem med vanilje og marsipan/rørte bringebær med ferske bringebær. Og selvsagt toppet det hele med sjokolade! Det blir ikke særlig mye bedre enn det, her er oppskriften:

Du trenger

100 gram smør
3,5 dl melk
50 gram gjær
1 dl sukker
0,5 ts salt
1,5 ts malt kardemomme
1 liter hvetemel
1 ts bakepulver
1 egg

Topping
Vaniljekrem
Mørk kokesjokolade
Bringebær

Slik gjør du

Smelt smør i en kjele. Når smøret er smeltet tilsetter du melken, til blandingen måler 37 grader. Smuldre gjæren i blandingen og rør ut gjæren. Hell blandingen i en bakebolle.

Tilsett deretter sukker, salt, bakepulver og kardemomme og sikt inn hvetemelet. Elt deigen smidig og sett til heving. Deigen skal bli til dobbel størrelse.

Del deigen i 12 like store emner og trill boller. La de etterheve på stekebrett i cirka 30 minutter. Forvarm ovnen 200 grader.

Sett bollene i ovnen i 7-15 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.

Smelt kokesjokoladen i vannbad. Del bollene i to og legg et tykt lag med vaniljekrem på bunnen, pynt med bringebær over. Dekk overflaten på bolletoppen med smeltet sjokolade, og legg på toppen av bollebunnen med fyllet.

Bon Appétit!

Del dine tanker i kommentarfeltet