Slik blir du forelsket i egen by

Vi mennesker er vanedyr av natur. Du som leser dette gjør sannsynligvis mer eller mindre det samme hver uke. Du tar samme rute til jobb, stopper på den samme matbutikken, og bruker kveldene til å trene, se serie eller henge med venner. I helgene går du kanskje til den samme kaféen for lunch, samme bar for en drink og i samme nabolag for søndagsturen. Har jeg rett?

Det er enkelt å falle inn i den samme rutinene og glemme bort hvor mye du faktisk elsker byen du bor i. Eller kanskje du aldri har vært så glad i byen. Da er det i alle fall på tide å bli kjent med den og falle for byen for første gang.

Du trenger bare å være litt eventyrlysten og utforske nye steder. Vær en turist i egen by!

Her er en liste over ting du kan gjøre for å bli forelsket i byen din på nytt:

Gå på museer og gallerier
Jeg tipper du ikke har vært på alle museer og gallerier i området. Finn de du synes høres interessante og ta med deg en god venn.

Gå på et show
Opplev enda mer kulturelt ved å gå på show med noen venner. Det er så mye du kan se: Teater, stand up, konserter, dragqueen show… Finn ut hva som skjer og bestill billetter!

Test ut nye spisesteder
En av de viktigste tingene vi gjør på ferie er å spise på ulike restauranter og kaféer. Så hvorfor ikke gjøre det samme i egen by? Skriv en liste over spisestedene du vil besøke og bestem deg for å teste et nytt sted hver uke eller hver måned. Nå er det slutt på å gå tilbake til den samme restauranten hver gang.

Gå og utforsk nye områder
Byen du bor i har med stor sannsynlighet mange fine områder som du ikke har utforsket. Ta med en venn på tur en solskinnsdag, kjøp en kaffe til å ta med, kikk på mennesker og utforsk nye områder. Den beste måten å virkelig bli kjent med en by på er å tusle rundt og kikke. Prøv å gå rundt i nye nabolag, kanskje finner du et nytt favorittområde.

Gå høyt og nyt utsikten
Det er sikkert flere steder med nydelig utsikt i byen du bor. Gå på toppen av fjellene og besøk alle rooftop-barene. En fin utsikt ved solnedgang kan aldri slå feil.

Ta på turisthatten
Hva pleier du å gjøre når du er på ferie? Hva liker du å gjøre i andre byer? Lag deg noen tanker om hva du liker ved andre byer og prøv å finn noe lignende i din egen by. Kanskje er det en real «staycation» som må til? Book deg inn på hotell, spis på restaurant og vær turist i egen by.

Del dine tanker i kommentarfeltet