Dette må du få med deg på Kauai, Hawaii

Kauai er den eldste, nordligste og fjerd største av Hawaii-øyene. Alle de hawaiianske øyene er vulkanøyer, men er likevel svært ulike. Kauai har regnskog og en frodig vegetasjon, og er derfor også kjent som The Garden Isle. Faktisk regnes Kauai som en av verdens vakreste øyer.

Det mest kjente ved øya er Na Pali-kystens bratte og frodige klipper som strekker seg langs nordvest av øya. Her er flere kjente filmer spilt inn, blant annet deler av Jurassic Park. I tillegg består øya av vulkanske fjell, gylne strender, fossefall, fargerike daler og sumpområder.

Her kan du bruke dager på å utforske og oppleve, men dette er det viktigste å få med seg:

Båttur langs Na Pali-kysten

Er det én ting du skal prioritere pengene dine på mens du er på Kauai er det denne båtturen. Du kan også velge helikoptertur langs kysten og over fjellene for en enda høyere pris, men båtturen er verdt hver eneste krone.

Her får du sett de bratte og frodige klippene som stuper ned i vannet, kritthvite bortgjemte strender, azurblått og turkist vann om hverandre, fossefall, grotter, skilpadder og delfiner.

Er dere mange nok får dere båten med guider for dere selv. Da kan dere selv velge tempo og aktiviteter underveis, det er tid til både kikking, bilder, snorkling, bading og å se delfiner. Båtturen er inkludert mat og drikke. Husk masse solkrem, det blir mange timer i solen med refleksjon fra havet! Ta også med en genser, da det fort kan bli kjølig om båten kjører fort.

Kalepa Ridge Trail

En av de flotteste turene på Kauai er Kalepa Ridge Trail, som starter ved parkeringen til Waimea Canyon. Denne turen fører deg over fjellryggen til tuppen av klippene på Na Pali-kysten. Her får du sett kysten du så fra båten ovenfra også. Klippene er bratte og fjellryggen smal, så denne turen kan være en utfordring for deg med veldig høydeskrekk. Det er likevel verdt å utfordre deg selv, for en utsikt som denne vil du sjeldent se igjen.

Du kan godt gå her på dagen, men det er enda mer spektakulært ved solnedgang. Turen tar ikke mer enn rundt 20 minutter én vei.

Waimea Canyon

Waimea Canyon er som en mini Grand Canyon, og absolutt verdt å få med seg. Du må uansett til området om du skal gå Kalepa Rigde Trail. Her får du se daler og fjellformasjoner i rosa- og oransjefarger, dekket med grønne trær og pyntet med fossefall.

Wailua Falls

Wailua Falls er et ordentlig mektig fossefall. Synet er fantastisk fra toppen, men vent til du kommer ned til bunn og kan stå bak fossen. Det er utrolige krafter som slår ned i vannet. Det er lokale mennesker i området som vil anbefale deg å ikke gå ned, men ta turen likevel. Den er bratt og glatt, men ikke lenger enn cirka 15 minutter én vei.

Hanalei

Hanalei er en liten by nord på øya. Her finner du små lokale butikker, food trucks, noen koselige restauranter og shave ice! Du kan leie kajakker og surfebrett også, turen til stranden er kun noen få minutters gange.

Hanalei Beach & Pier

Like ved Hanalei finner du Hanalei strand og brygge. Her er det fint å surfe, du kan ta med lunsjen til tuppen av piren eller du kan tusle en tur på stranden og se på utsikten mot havet og fjellene.

Dette må du huske på

Du bør alltid ha med sekk med vann, litt mat/snacks, håndkle og kles- og skoskift når du er på utflukt i Hawaii.

Når du går på tur i Hawaii må du alltid ha sko som kan bli skitne. Det er vått og gjørmete store deler av veien, mer eller mindre uansett hvor du skal i skog og fjell.

Du kommer ingen vei uten bil. Du kan leie gjennom leiebilselskaper eller privat og billigere gjennom for eksempel Turo.com (bare husk å ta bilder av hele bilen før du begynner!)

Del dine tanker i kommentarfeltet