Kule damer med Thea Jansrud

Thea Jansrud er 25 år gammel og har hele livet sjonglert med flere baller i luften. Nå har hun flere jobber og tidkrevende aktiviteter hver dag. Hun jobber som ‘Subject Matter Expert’ i Nets og administrerer sosiale medier for Be Yoga Studio. I tillegg holder hun på med riding og yoga, samt hun bruker mye tid med venner og familie.

For Thea er prioritering et nøkkelord for å få til alt hun ønsker i hverdagen. Det samme er ordet «hverdagslykke». Denne inspirerende jenta forteller hvordan hun skaper sin egen lykkelige hverdag, og inspirer kanskje deg til å gjøre det samme?

Hva er bakgrunnen din?

Jeg er så heldig som har vokst opp i en trygg og aktiv familie. Mamma og pappa har alltid stilt opp for og lagt til rette for at jeg og mine to brødre skulle lykkes på skolen, drive med aktiviteter vi trivdes med og ha venner og familie rundt oss. Allerede i en alder av fem og et halvt år ville jeg begynne på rideskole, ved siden av karate og fotball. Etterhvert som jeg ville tilbringe mer tid i stallen måtte jeg også velge bort de andre aktivitetene. Ridning var det jeg ville bruke fritiden min på. Etter å ha gått på rideskole i flere år og hatt ansvar for andres hester faste dager i uken, ble jeg en lykkelig hesteeier på ungdomsskolen. Mye av det jeg har med meg i hverdagen i dag, har jeg lært meg gjennom ansvaret jeg hadde, timene med trening mot konkurransene og prioriteringen som ble gjort hver dag i ung alder – og jeg er veldig takknemlig for det.  

Hvordan starter du dagen på best mulig måte?

​En treningsøkt. Det er noe med roen på morgenen før resten har stått opp, få bevegelse i kroppen og ha tid til å gjøre andre ting etter jobb. Jeg har alltid vært en morgenfugl, men jeg gjør det også fordi det kjennes bra for kroppen min. Etter en skade med fall fra hesten hadde jeg flere år med store smerter og konstant hodepine. Bevegelse og trening på morgenen gjorde at smertene og hodepinen ble dempet i noen timer – og det var motivasjon nok for meg. Etter treningsøkten nyter jeg en havrelatte på vei til jobb med musikk på høyt volum og smiler til meg selv. Da blir dagen bra. 

Hva gjør deg mest inspirert?

Jeg er veldig indre motivert og inspireres av å skape min egen hverdag med det som gir meg en god følelse. På yogamatten får jeg tiden til å kjenne på kroppen, tenkte over hvordan jeg har det og hvordan dagen har vært. Der henter jeg ofte inspirasjon. Jeg blir i tillegg inspirert av menneskene rundt meg. Det å kunne prate med venner og familie om tanker de har, tilbakemeldinger de har fått eller mål de har nådd, inspirerer meg. Ny kunnskap gir meg også mye inspirasjon og en ordentlig god bok gir meg ekstra påfyll.

Hvordan fikk du interesse for det du driver med i dag?

Ridning har jeg hatt som interesse fra jeg var liten og det har alltid vært mitt fristed. Yogaen kom inn for bare litt over 4 år siden. Jeg trodde ikke det var noe for meg, men etter store smerter i flere år – hadde yoga blitt anbefalt fra flere og jeg ville gi det en sjanse. Når jeg begynner med noe går jeg «all in» og yogaen ble en del av hverdagen som både ga meg ro, styrke og nye bekjentskaper. Når det gjelder jobb og annet i hverdagen ligger mye av personligheten min i interessene. Jeg har alltid hatt veldig mye omsorg, et ønske om å hjelpe andre og liker å utfordre meg selv. Så for meg er det givende å kunne stå opp hver dag for å kunne jobbe med mennesker og sette av tid til de rundt meg som gjør meg godt.

Hvordan klarer du å sjonglere så mye forskjellig i hverdagen?

Dette spørsmålet får jeg ofte – av både bekjente og nære, og noen ganger lurer jeg på det samme selv. Jeg tror mye av det har med planlegging og prioritering å gjøre. Når jeg hadde egen hest kombinerte jeg 3-4 timer i stallen hver dag (mer i helgene med konkurranser), skole, lekser, kjæreste og venner. Jeg hadde et ansvar for hesten og skulle jeg for eksempel i bursdag, måtte jeg tidlig opp for å rekke det jeg skulle i løpet av dagen. Det har jeg tatt med meg videre. For jeg mener virkelig at man får til alt man ønsker å bruke tid på. Kanskje du må legge deg noen timer tidligere, kanskje du må droppe å se serie midt i uken eller spise middag på farten for å få gjort det du ønsker, kanskje du må bruke flere timer på jobb en periode for å nå et mål, men du har tid – om du vil. Jeg er også flink til å kombinere det jeg ønsker å gjøre. Om jeg skal trene og møte en venninne etter jobb, planlegger vi en felles treningsøkt eller går en tur sammen. Om vi skal på hyttetur, har vi noen ganger kombinert dette med studier og brukt helgen på både venninne- og studietid. Det er viktig for meg å fylle dagen med det som gir meg energi og bruke tid med mennesker som betyr mye for meg, så da blir sjongleringen enklere. 

Hvordan kom du dit du er i dag?

Ved å være meg selv. Jeg har gjort ting jeg har hatt et genuint ønske om å gjøre, prioritert tiden godt, jobbet hardt og vært ydmyk. Føler meg samtidig heldig som har venner og familie som er min beste heiagjeng – og det har selvfølgelig vært veldig viktig for meg å ha mennesker rundt meg som ønsker meg det beste, stiller spørsmål, støtter meg i valgene jeg tar og minner meg på hva jeg har fått til. 

Hva er det beste og verste med jobbene dine?

Det beste med jobbene mine er at jeg får jobbe med dyktige mennesker, har en variert og fleksibel hverdag, nye utfordringer og får brukt kunnskapen min. Jeg får samtidig hjulpet, inspirert og motivert andre – noe som er veldig givende. Det verste er at mailboksen aldri blir tom (haha – jeg elsker tom mailboks og alt som er sjekket av på «to do»-listen) og at jeg ikke får hjulpet alle. Uansett hva man gir, er man avhengig av at den andre personen er mottakelige for det du gir. Om jeg føler at jeg ikke når inn eller ikke får hjulpet personen slik jeg ønsker, er ikke det noen god følelse – men jeg forsøker alltid å vri det rundt til det positive, tar lærdom av det og det gir meg mulighet til å utvikle meg videre.

Når føler du deg lengst utenfor din komfortsone?

Når jeg skal gjøre noe som er litt utenfor mitt felt. Jeg liker best når jeg har full kontroll og ting går som planlagt, så om jeg ikke føler at jeg har nok kunnskap, ikke er nok forberedt eller ikke har kjennskap til hva jeg møter – er jeg utenfor min komfortsone. Men det har alle veldig godt av og det er der jeg vokser. 

Hvordan motiverer du deg selv på dårligere dager?

Det er bare en dag. Noen ganger lar jeg det bare være en dårlig dag, men om jeg kommer inn i en dårlig periode hjelper det alltid å skrive ned en liste. På mine dårlige dager er det ofte mangelen på kontroll som gjør at jeg ikke føler at jeg er der jeg vil være. Ved å skrive en liste, planlegge uken – får jeg fort tilbake den gode følelsen jeg er kjent med på de fleste dager. En tur i stallen, en gåtur i skogen eller en økt på yogamatten hjelper meg også til å komme ovenpå på en dårlig dag.

Er det noen du ser opp til? Hvem og hvorfor?

Mamma og pappa. Verdiene, holdningene og hvordan de uanstrengt er gode mot de rundt seg er noe jeg ser opp til og er veldig stolt av!

Hvilke egenskaper setter du pris på hos andre?

Ærlighet, rettferdighet og ambisjoner. 

Hva er viktig for deg i hverdagen for å føle deg bra?

Havrelatte, få noen til å smile, bevege meg, nok søvn og være produktiv. Da føler jeg meg bra!

Hva har vært dine største usikkerheter når det kommer til karrieren din, og hvordan overkom du dem?

At det jeg leverer ikke er bra nok. Jeg vil helst at alt jeg leverer og gjør skal være skikkelig bra. Dette er noe jeg fortsatt jobber med, for jeg glemmer (ofte) at det jeg føler kun er 100%, er mer enn bra nok – og jeg må ta til meg tilbakemeldingene jeg får og virkelig huske de. 

Fortell noe du er stolt av å ha oppnådd:

Egentlig alt. På hver sin måte. Men jeg er kanskje mest stolt av at jeg har kommet meg gjennom flere år med store smerter. Det er ikke før etter at jeg fikk behandlingen åtte år etter skaden, at jeg virkelig fikk kjenne på hvordan hverdagen min hadde vært og hvordan det ikke påvirket valgene jeg tok. Jeg har fylt opp hverdagen min med interesser jeg virkelig brenner for, kombinert jobber og studier, brukt mye tid med familie og venner, spart penger og brukt penger på små hverdagsgleder og større reiseopplevelser. 

Har du et motto du lever etter?

«Hverdagslykke». Det er i hverdagen alt skapes, ikke kun i helgen eller ferien, og vi har selv ansvar for å skape lykke ut av de små og store tingene.

Hva legger du i det å leve “sitt beste liv” og hvordan tror du man får det?

​Å ha det bra med seg selv. Om man tar valg som kjennes riktig, prioriterer det som gir påfyll og fokuserer på gleden i de små tingene tror jeg du har kommet langt. Mål og ønsker er veldig viktig, men man må stoppe opp og puste for å virkelig kjenne etter om man lever det beste livet for en selv.

Følg Thea på Instagram: @theajansrud

Del dine tanker i kommentarfeltet