12 ting du kan gjøre når COVID-19 tvinger deg til å være hjemme

Se film og serie

Nå er det mer enn nok tid til å se alle filmer og serier du vil. Jeg har skrevet noen artikler med anbefalinger før, blant annet: Dokumentarene alle bør se, dokumentarene du bør se nå, fire feel good-filmer, syv romantiske filmer og seriene du kan se mens du er i hjemmekarantene.

Plei deg selv

Let that skin glow – nå skal det selvpleies! Finn frem det du har av skrubber, kremer og ansiktsmasker. Unn deg selv noen skikkelig deilige timer med god musikk og selvpleie. Lakk negler, napp bryn og smør deg inn i gode produkter. Du får ikke vist deg til noen, men du får hvert fall vært god med deg selv og du føler deg fresh når du går i sirkler i eget hjem.

Les bøker

Kanskje du er som meg? Som sliter med å finne roen til å lese bøker i den hektiske hverdagen? Da er dette tiden for oss. Nå kan vi finne frem bøkene fra bokhyllen og blåse vekk støvet. Nå skal det leses.

Begynn/fortsett å strikke

Har du begynt på et strikkeprosjekt, men ikke kommet helt i gang? Nå er tiden for å komme ordentlig i gang. Det finnes masse videoer på YouTube eller du kan ringe til bestemor eller mamma for hjelp.

Være kreativ

Sett deg ned for å male, tegne, scrapbooke eller lignende. Kanskje du kan skrive en sang eller et dikt? Lær deg å spille et instrument om du har.

Ring noen du er glad i

Det er svært begrenset hvor sosial du kan være i disse dager, så ta det sosiale over telefonen i stedet.

Rydd og vask hele leiligheten

Det er ikke det morsomste du kan gjøre, men jammen har du tid til å gjøre det nå! Ingen unnskyldninger, og tenk så deilig å få det unnagjort.

Organiser alt som organiseres kan

Det kan være så mangt; Kjøleskapet, klesskapet, matskapet, bilder på telefonen/PC-en, dokumenter, skjønnhetsproduktene dine…

Ha hjemmetrening og gjør yoga

Som alltid vil jeg tipse om Yoga with Adriene på YouTube Det finnes masse hjemmetreningsvideoer på YouTube også, eller du kan laste ned en app eller to, for eksempel Nike Training.

Bruk god tid på kjøkkenet

Dette er tiden for å teste den oppskriften du har tenkt på lenge eller rett og slett bare gjøre alle måltider til en fin aktivitet å gjøre sammen med de du bor med.

Lag piknik i stua eller filmkveld på gulvet

Hvorfor ikke finne på litt nye aktiviteter? Lag en hyggelig piknik i stua eller fyll stua med dyner og puter og ha filmkveld med hele familien.

Ta vare på deg selv og andre

Denne tiden er vanskelig for alle, men kanskje spesielt de som allerede sliter psykisk og ikke får utøvet sine rutiner. Derfor er det viktig at vi tar vare på oss selv og andre, ved å gjøre små og fine ting. Fokuser på ting som gjør deg godt, send en fin melding til noen som kanskje trenger det – eller slå på tråden. Lag rutiner i hverdagen, selv om dagene tilbringes hjemme.

Del dine tanker i kommentarfeltet