Saftig bananbrød

saftig bananbrød urban twenties

Har du noen litt overmodne bananer liggende som du ikke vil spise?  Ikke kast! 

Bananbrød er enkelt å lage og denne oppskriften krever kun ingredienser de fleste allerede har i hjemmet. 

Du trenger

2 egg
2 dl sukker
2 middels store modne bananer
50 g smør
1 dl melk
2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du

Pisk egg og sukker til du får eggedosis. Smelt smør og bland med melken. Mos bananene med gaffel, eller eventuelt stavmikser. Hell smørmelken og de moste bananene i eggedosisen. Til slutt, ha i det tørre litt etter litt ved omrøring. Hell deigen i en brødform. Husk å bruke bakepapir eller spray med formfett først.

Sett ovnen på 180°C og plasser brødformen nederst i ovnen i cirka 1 time. Sjekk med en gaffel når det nærmer seg tiden og pass på at den ikke blir for tørr. La den avkjøle seg litt på benken før servering.

Bon appètit!

Del dine tanker i kommentarfeltet