Hun startet en strikkebusiness og gir deg tipsene for å lykkes med strikking + du får tre gratis strikkeoppskrifter fra Strikkekriztin

Reklame – strikkeoppskrifter for Strikkekriztin.com

Tipsene for å komme i gang med strikkingen + tre gratis strikkeoppskrifter fra Strikkekriztin urban twenties kristin syvertsen
Alle foto: Kristin Syvertsen

Kristin Syvertsen (25) var i en hektisk tid i studiene og ønsket seg en hobby hvor hun kunne koble helt av. Rundt henne var det mange som strikket og dette fikk hun lyst til å prøve. Hun forstod aldri hvordan hun skulle tyde strikkeoppskrifter, derfor begynte hun rett og slett å designe sine egne. Slik ble Strikkekriztin til.

-Jeg ble fort bitt av basillen, da design alltid har vært en interesse hos meg. Jeg Googlet meg frem til alt av teknikker og satte dem deretter sammen til ulike klesplagg med ulikt design.

Hun legger ikke skjul på at det var mye rart som ble produsert i begynnelsen, men hun fikk raskt teken på det. Hun begynte med strikkingen for litt over to år siden, og etter hvert begynte hun å gjøre business med det.

-Etter hvert som jeg lærte mer og designet mer, fikk jeg mange spørsmål rundt det å strikke på frihånd. I tillegg ønsket folk å strikke mine gensere, noe som selvfølgelig var utrolig stas! På denne tiden var jeg ferdig med graden min i markedsføring, men jobbet ikke innenfor fagfeltet. Derfor var det på en måte et naturlig valg hvor jeg kunne bruke både utdannelsen min og lidenskapen min til å lage min egne lille bedrift. 

På nettsiden sin deler Kristin tips til nybegynnere med forklarende videoer, teknikker, diverse oppskrifter, og det er en nettbutikk hvor hun selger ferdige produkter.

Tipsene for å komme i gang med strikkingen + tre gratis strikkeoppskrifter fra Strikkekriztin urban twenties kristin syvertsen

-Hvordan har det vært å starte en strikkebusiness?

-Det har vært veldig gøy! Selvfølgelig er det ikke alltid tiden strekker til, noe jeg har merket veldig etter jeg startet på nytt studie i optometri. Det kan bli utfordrende, da jeg selvfølgelig kunne ønske å bruke all tiden min på dette, men jeg må prøve å legge det litt fra meg. Gledene er mange, det er gøy å få så mye positiv respons på den jobben jeg legger i det! Det er også gøy å se at konseptet og designene hele tiden er under utvikling.

Hva er ditt beste tips til de som har lyst til å begynne å strikke, men ikke helt tørr?

-Det ser vanskelig ut, men det gjør alt man ikke kan. Start med noe du klarer å fullføre, slik at du kjenner på mestringen ved å strikke noe. Start med tykke pinner og tykt garn og strikk grytekluter, sitteunderlag eller pannebånd. Ikke gi opp når det er noe som virker umulig, men bruk YouTube til du finner en video du forstår. Øv på teknikker før du starter på noe større slik at du kan drømme deg bort og finne masse inspirasjon på forhånd.

-Hva er ditt beste tips til nybegynnere?

-Finn oppskrifter som er enkle å forstå! Jeg vet selv at å lese en oppskrift som er vanskelig å tolke tar bort hele strikkegleden. Det viktigste av alt: Strikk noe du faktisk kommer til å bruke. Velg en farge og et design du liker, det er mye mer motiverende enn å bare strikke for å strikke.

Tipsene for å komme i gang med strikkingen + tre gratis strikkeoppskrifter fra Strikkekriztin urban twenties kristin syvertsen

Hva er ditt tips til de som vil gjøre noe de brenner for, men ikke helt vet hva de skal gjøre eller hvordan de skal starte?

-Finn en måte å starte smått uten noe risiko. For min del handlet det alltid om at hvis jeg skulle starte noe, så skulle det være helt perfekt. Av en eller annen grunn er det veldig skremmende å vise folk hva du ønsker å gjøre i tilfelle det ikke går. Jeg brukte lang tid på å faktisk publisere det første innholdet mitt, fordi jeg hadde “planlagt” så mye. I ettertid er jeg glad jeg ikke ventet lenger for jeg utvikler konseptet hele tiden og det kan alltid bli bedre. Når jeg ser tilbake på det jeg trodde var planlagt den gang, så var det jo egentlig ikke noe mer planlagt enn det er nå. Det å starte noe handler ikke om hvor lenge du planlegger, det handler om å faktisk starte det. 

GRATIS OPPSKRIFTER UT PÅSKEN: Ved bruk av koden «Urbantwenties» får du oppskriften på alle tre genserne i denne artikkelen gratis ut påsken. Du finner kolleksjonen her og du skriver enkelt i bestillingsskjemaet under «bestilling»: Kolleksjonen «Urbantwenties»

Del dine tanker i kommentarfeltet