«Puppeline» lager potter med pupper på

"Puppeline" lager potter med pupper på urban twenties
All foto: Ola G. Snippen

En ettermiddag jeg bladde gjennom Tise, kom jeg over et par pupper på en potte. Jeg lo litt over påfunnet, men synes de var så kule at jeg måtte sjekke ut profilen. Slik oppdaget jeg «Puppeline». En 25 år gammel lærerstudent som lager «puppepotter» i ulike størrelser og fasonger.

Eline Gleditsch Brustad bor i Oslo med mannen Petter og deres datter, som ble født i høst. Hun liker å holde på med håndarbeid, og har tidligere gitt nytt liv til gamle og nedstøvete møbler. Nå er det puppe-pottemakeri som gjelder.

-Puppepottene begynte jeg å lage etter å ha sett lignende i en butikk i København. Jeg har utforsket et knippe måter å lage de på. Det startet med pappmasje og lærertyggis, men nå bruker jeg leire fordi det er mer holdbart.

Den første puppe-potta var en gave til en venninne, men senere har hun solgt flere på Tise. 

Eline er en kreativ sjel som liker å skape noe nytt og fint av eksisterende materialer som ellers ville gått i søpla. Hun er også opptatt av å ta vare på miljøet og utnytte ressursene. Derfor gir dette arbeidet mening for henne.

-Den lille ekstra inntekten er heller ikke dum, legger hun til. 

"Puppeline" lager potter med pupper på urban twenties

Pottemakeren har fått mange komplimenter for pottene og syns det er ekstra stas å selge dem når hun får så mange fine tilbakemeldinger.

-Jeg prøver å lage potter i ulike størrelser, former og farger, slik som oss kvinner. Også er jo pupper fine, da! Så jeg vil kalle meg feminist av den enkle grunn at jeg mener det burde være selvsagt at jenter og gutter skal ha like rettigheter og muligheter.

Planen videre for puppepottene er ikke skrevet i stein. Men med en ny profil på Instagram og økt produksjon prøver hun å nå ut til flere. Om ikke korona-viruset kommer i veien, skal hun stå på Løkkadagene 9. og 10. Mai.

-Kanskje de neste pottene jeg lager i større grad skal speile kroppsmangfoldet blant kvinner. Kroppsdiversitet – der har man et budskap!, avslutter hun.

Del dine tanker i kommentarfeltet