I karantene med Ida Pettersen

«I karantene med» er en ny spalte på Urban Twenties, hvor vi snakker med kjente og ukjente om hvordan de takler korona-situasjonen. Neste ut er Ida Pettersen, som har bloggen nouw.com/idapettersen. I tillegg er hun jobbsøkende etter endt bachelor, men jobber deltid som fotograf, på Vinmonopolet og i barnehage.

I karantene med Ida Pettersen urban twenties
Foto: Ida Pettersen

Hvordan er din korona-situasjon?

Barnehagen er stengt og derfor blir det ingen vakter der, fotojobben er også satt på pause ettersom alt av konfirmasjoner, bryllup og så videre utsettes, men Vinmonopolet har opplevd et stort trykk og derfor har jeg heldigvis fått jobbet noe. Samboeren min og jeg bor i leilighet i Oslo, men har for tiden flyttet hjem til mine foreldre slik at vi kan bruke dagene i frisk luft, i stedet for å sitte innesperret i leiligheten i Oslo. 

Hvordan takler du det å være hjemme så mye?

I perioden vi bodde i leiligheten i Oslo var jeg ekstremt rastløs, men fordi vi kjøpte et oppussingsprosjekt fikk jeg heldigvis brukt dagene på å fikse litt småting som manglet i leiligheten. Etter vi reiste til foreldrene mine føles det litt lettere ettersom jeg går fjellturer i finværet og får vært sosial med mamma mens samboeren min har hjemmekontor.

Hva gjør du for å få dagene til å gå? Har du en hverdagsrutine?

Vi har lagt inn litt ekstra koselige rutiner i hverdagen i hjemmekarantene. Blant annet baker vi scones eller proteinrunstykker til frokost flere dager i uken. Vi har innført bootcamp i hagen fast mandag, onsdag og fredag, og går mange turer i fjellet og skogen. Jeg har også fått ryddet unna og gitt bort masse klær, smykker og smykkeskrin jeg ikke bruker lenger. 

Hvordan holder du motivasjonen oppe?

Jeg motiverer meg selv med at hvis alle er flinke kommer tiden i isolasjon til å gå fortere over og det vil ta kortere tid til vi kan være med venner igjen. Været er også en stor motivasjon i seg selv, fordi det har vist seg fra sin beste side den siste tiden. Til tross for at det ikke ble påske på fjellet, har vi pyntet til påske hjemme, kjøpt ny grill, kjøpt inn til påskeverksted og gjør koselige ting vi vanligvis ikke gjør i hverdagen hjemme.

Har du et boktips?

Jeg begynte på bokserien Calendar Girl i påsken i fjor, og fullfører denne serien i påsken i år. En serie som kanskje vi jenter synes er litt mer interessant enn hva guttene synes. 

Hvilke(n) serie ser du på om dagen?

Etter vi pusset opp leiligheten vår høsten 2019 har jeg fått helt dilla på oppussing, og har derfor kikket masse på Eventyrlig oppussing den siste tiden. Sammen med samboeren min ser vi også Ozark og Homeland, som nettopp har kommet med nye sesonger. Så spennende! Sist, men ikke minst – Tiger King! 

Har du et filmtips?

Vi ser mye på serier for tiden, men jeg er superfan av Jennifer Aniston og elsker typ alle filmer hun er i!

Hva er det diggeste du har laget deg de siste ukene?

De siste ukene har vi laget veldig mye god mat, og det føles nesten som mat er livet i denne perioden. Det diggeste middagsmåltidet til nå må være da pappa hadde med indrefilet hjem fra jobb, som vi skar i tynne skiver og grillet på ovnen. Som tilbehør hadde vi ruccolasalat med lime og pinnekjerner, smørbakte sukkererter og verdens deiligste saus inspirert av restauranten Hanami i Oslo. Vi er også ekstremt gode på smoothie bowls om dagen. Mums! 

Driver du med noe for å føle at du jobber/lærer/gjør noe nyttig?

Jeg har ikke hjemmekontor og er ferdig med studier, men bruker tiden på å lære meg nye ting. Jeg føler meg for eksempel trygg på fotografering, men er ikke like god på å lage film, og jobber derfor med å lære meg litt mer innen filmredigering. 

Hvordan klarer du å holde deg positiv og motivert i denne situasjonen?

Jeg er generelt en positiv person og flink til å holde motet oppe. Jeg vet det kommer en tid etter denne og ser frem til den. I denne perioden hvor vi har ekstra med fritid har jeg også vært ekstra flink til å ta vare på meg selv. Pleie huden, trene regelmessige og være mye ute – dette er ting som gjør meg veldig glad. Jeg har også lenge ønsket å fremkalle bilder, spesielt fra de nesten seks månedene samboeren og jeg var i Asia i fjor. I disse koronatider har jeg endelig fått tid til å sette meg ned med prosjekter som dette, og det synes jeg er så fint, hyggelig og gøy. Jeg synes også det er ekstra koselig at hele familien, inkludert kjærester, er samlet under samme tak igjen. Man må finne de små, fine tingene i hverdagen og sette pris på det.

Følg Ida på Instagram!

Del dine tanker i kommentarfeltet