Hjemmelaget sitron-iste

Hva er vel deiligere enn en iskald og frisk iste? Få ting, spør du meg. Denne leskende drikken er superenkel å lage hjemme, og du kan lage den i mange varienter. Her får du en av mine favoritter:

Du trenger

2 poser grønn te med sitron
3 ss flytende honning
Fersk mynte
4 dl vann
1 stor skive sitron

Slik gjør du

Varm vannet opp til litt under kokepunkt, rundt 85 grader. Grønn te blir noe bitter om vannet er for varmt. Hell det i en beholder som tåler varmt vann (eventuelt behold det i kjelen) og tilsett teen, honningen og mynten. La det stå og trekke i cirka fem minutter, før du tar ut teposene. Ha i sitronskiven og dekk til beholderen. La blandingen avkjøles litt på benken før du tar ut mynten og sitronen, og setter isteen i kjøleskapet.

Når den er godt avkjølt er den klar til å drikkes! Denne blandingen holder til to glass. Ha isbiter, en fersk sitronskive og mynte i hvert glass og hell blandingen over. Og om du vil spare litt til senere heller du blandingen over i en flaske med kork og setter den i kjøleskapet.

Tips! Om du ønsker enda litt friskhet i isteen kan du toppe den med litt soda.

Bon Appétit!

Del dine tanker i kommentarfeltet