Ingefær- og soyalaks på grønn wok

Denne oppskriften er rett og slett dritdigg. Laksen kan du ha til annet tilbehør også, for eksempel pasta, ris eller mangosalat.

Ingefær- og soyalaks på grønn wok urban twenties

Du trenger

Til laksen:
Laksefilet uten skinn
Ingefær
Hvitløk
Soyasaus
Flytende honning

Til woken:
Grønnkålmiks
Wokmiks
Ingefær
Hvitløk
Black Pepper woksaus
Fersk sitron
Cashewnøtter

Slik gjør du

Legg laksen i en ildfastform – så liten som mulig. Finkutt ingefær og hvitløk (cirka 1,5 cm ingefær og 1-1,5 fedd hvitløk per fiskefilet). Hell soyasaus over fisken til den dekker til litt under halve høyden på fiskefileten. Hell deretter honning over fisken. La den stå i marinaden i minst en halvtime, gjerne oppmot én time.

Sett fisken i en varm ovn med over og undervarme i cirka 10 minutter, til den er gjennomstekt, men ikke tørr. Imens lager du woken. Ha olje i en kjele og stek finkuttet ingefær og hvitløk (cirka 1 cm ingefær og 1 fedd hvitløk) på sterk varme. Ha i wokmiks og grønnkålmiks. Wok grønnsakene til de er ferdige, men sprø. Pass på at det ikke blir overstekt. Ta deretter pannen av platen og tilsett woksausen etter smak – heller for lite enn for mye, da fisken bringer mye smak til tallerken. Ta fisken ut av ovnen og legg over woken. Avslutt med å skvise over noen dråper sitron, og topp det hele med hakkede cashewnøtter.

Tips: Det smaker supergodt med ingefærøl/brus eller en frisk farris til.

Bon Appétit!

Del dine tanker i kommentarfeltet